• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...

MARDİN- Kızıltepe(Qoser) ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nevaf Kalkan, 2013 yılı buğday destek priminin her hangi bir olumsuzluk olmadığı takdirde, ay sonuna kadar verileceğini söyledi.

 

Buğday destek priminin ilk ödemesi ay sonuna kadar yapılabileceğini belirten Kalkan, “Yeşil alan tespitlerimiz bitmiş olup Buğday desteği için çalışmalarımız başladı. Buğday desteği alabilecek 6 bin 150 çiftçiden Şuana kadar bize başvuran 2 Bin 144 çiftçimizin kesin icmal işlemleri tamamlanmış olup, listeler muhtarlıklara gönderilmiştir. Her hangi bir olumsuzluk olmadığı takdirde, ay sonuna kadar ilk buğday primi desteği olan 8 milyon 757 bin 899 TL çiftçilerin  hesabına yatırılacaktır.” İfadelerini kullandı.

 

Mısır ve pamuk desteğiyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kalkan, “Mısır ve pamuk destek primiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah önümüzdeki ay muhtarlara gönderilen listedeki parsellere Ekim yapan çiftçilerin  ismi yazıldıktan sonra gerekli askı icmalleri yapılacaktır.”dedi.(Mehmet Aslan-İLKHA)