• DOLAR 32.468
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2438.031
  • ...
Kutlu doğum ayına özel, her eve bir Kur`an ı Kerim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Türkiye`de ve dünyada yüzbinlerce kişinin katıldığı Kutlu Doğum etkinliklerini düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu, bu yıl düzenleyeceği ‘Kutlu Doğum’ programlarının startını verdi.  Peygamber Sevdalıları Platformu Kutlu doğum ayı münasebetiyle her eve bir Kuran ı Kerim dağıtacak.
 
Bu yıl düzenleyecekleri kutlu doğum programları ile ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Yöneticilerinden Yahya Oğraş, Kutlu doğum ayında düzenlenen etkinliklere her yıl rağbetin arttığını söyledi.
 
“İlk toplantımızı yaptık”
Nisan ayının gelmesiyle peygamber sevdalısı halkta bir heyecanın yaşandığını söyleyen Oğraş, “ Düzenlenecek kutlu doğum programları kapsamında bölge koordinatörlükleriyle biri ocak biri şubat biride mart ayında olmak üzere üç istişare toplantısı gerçekleştireceğiz. Bu toplantıların amacı geçen yıllardaki sıkıntı ve eksiklikleri belirleyerek, bu yıl daha güzel programlar düzenlemektir. İlk toplantımızı gerçekleştirerek, yapılacak işlerle ilgili programlar belirledik.” dedi.
 
“Her eve Kur’an-ı Kerim dağıtacağız”
Kutlu doğum ayında yapacakları bazı etkinliklerle ilgili bilgi veren Oğraş, “ Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Salavat Kampanyamızı 15 Şubatta resmen başlatacağız ama halkımız şimdiden itibaren salavat kampanyasına eşlik edebilir. Ayrıca önceki yıllarda halka dağıttığım Peygamberimizin Hayatı ile ilgili CD yerine bu yıl her eve bir Kuran ı Kerim dağıtmayı düşünüyoruz. İnşallah bunu çok yoğun bir şekilde gerçekleştirebiliriz.” ifadelerini kullandı.
 
“Kur’an-ı Kerim için hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz”
Dağıtmayı düşündükleri Kuran ı Kerimler için hayırseverlerinde yardım etmesi gerektiğini belirten Oğraş, hayırsever vatandaşlardan gelecek olan destekle her eve Kuranı Kerim taşıma noktasında aracılık yapacaklarını sözlerine ekledi.
 
Oğraş, bu anlamda destek olmak isteyenlerin herkesin bir şekilde bu desteğin içerisinde yer alması çağrısında bulundu.
 
Oğraş açıklamasının devamında, ayrıca Kutlu Doğum Siyer Sınavı düzenleyeceklerini, dereceye girenlere sürpriz ödüllerin verileceğini söyledi.
 
Yaptıkları kutlu doğum programları sayesinde halkın kendilerine bakarken Allah Resulünü hatırladıklarını ve bu durumunda kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Oğraş, “ Bu anlamda halktan ciddi bir teveccüh var, bu teveccühü karşılamak açıkçası kolay değil. Bu çalışma hakikatten yoğun bir çalışmadır. Çünkü şuanda sanatçılar, sunucular, mevlithanlar bunlar tek tek tespit edilecek bunların bilgileri araştırılacak ve ona göre kararlar alınacak. Hatta bu yıl öyle farklı bir yıl ki, platforma üye olmayan bazı sanatçı kardeşlerimiz bile gelip ilahi söylemek için talepte bulundular.” Şeklinde kaydetti.
 
Bu yıl kaç yerde program düzenleneceği ve nerelerde yapılacağının kesinlik kazanmadığını belirten Oğraş, “ Türkiye bir seçim sürecine giriyor. Bu seçim sürecinde özellikle Peygamber Sevdalıları Platformuna üye ve gönüllülerinin kendiişlerini aksatmamalıdırlar. Bizim sevdamız Onu (sav) anlamak ve yaşamaktır. Mevzu o olunca sular durur, dolasıyla o bizim için payda ve üst bir çadırdır, üst bir kimliktir. Onun için mümkün mertebe yani onun sevgisini kazanmaya onun aracılığıyla insanların kalplerini birleştirmeye özen gösterme noktasında özellikle çaba harcamalıyız.” dedi. (M. Sait Adiyaman/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir