• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gazze`ye Siyonist Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)`ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, bu sabah (16 Ağustos Salı) yayınladıkları bildiride 30 yaşındaki mücahit Musa Yunus İştivi`nin Gazze`nin doğusuna düzenlenen işgal saldırısında şehid olduğunu duyurdu.

Filistinli hastane kaynakları İştivi`nin Siyonist işgal ordusu savaş uçaklarının dün gece Gazze Şeridi`ne düzenlediği altı hava saldırısından birinde yaralandığını ve bu sabah erken saatlerde hayata gözlerini yumduğunu bildirdi. Saldırılarda yedi Filistinlinin de yaralandığı kaydedildi.


İlkyardım ve Acil Durumlar Komitesi sözcüsü Ethem Ebu Silmiyye, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, işgal uçaklarının Gazze`nin doğusundaki Ez-Zeytun Mahallesi`ne düzenlediği saldırıda üç Filistinlinin ağır yaralandığını söyledi.

Ebu Silmiyye, Rafah`taki tüneller bölgesine düzenlenen bir başka saldırıda ise biri altı yaşında çocuk olmak üzere iki Filistinlinin yaralandığını bildirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Ez-Zeytun Mahallesi`ne düzenlenen saldırının hedefinde El-Faruk Camisi yakınlarında nöbet tutan bir grup mücahit vardı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin edindiği bilgiye göre, işgal ordusu uçakları ayrıca Gazze`nin doğusundaki Et-Tuffah Mahallesi`nde İzzeddin El-Kassam Tugayları`na ait bir mevkiyi bombaladı.

Siyonist işgal ordusu uçaklarının daha sonra Han Yunus`taki bir bölgeye en az dört füze attığı ve Rafah`ta İzzeddin El-Kassam Tugayları`na ait bir mevkiye iki ayrı hava saldırısı düzenlediği, saldırılarda ölen veya yaralanan olmadığı fakat saldırıya uğrayan her iki yerde de büyük hasar meydana geldiği belirtildi.

İşgal uçaklarının Mısır sınırındaki tüneller bölgesine düzenlediği bir diğer saldırıda da biri çocuk diğeri genç iki Filistinlinin hafif yaralandığı ve tedavi için Ebu Yusuf En-Neccar Hastanesi`ne kaldırıldıkları ifade edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir