• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Oynanan oyunları boşa çıkaracağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HATAY- Sabır–Der’e yapılan molotoflu saldırıya bir tepki de HÜDA-PAR Hatay İl Başkanı Ö. Cengiz Özkan’dan geldi. İslami ve insani anlamda topluma  hizmet eden bu kurumlara yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunun altını çizen Özkan , “Bu tür saldırılar toplumumuzun ifsadı için yapılan provokatör eylemlerdir. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da İslami STK’lara yönellik  saldırılarda ciddi bir artış  var. Durmaksızın devam eden bu saldırılara yetkililer biran önce önlem almalıdır.” dedi.

 

“Baskı ve dayatmalar inanan kesimleri yıldırmayacak”

 Baskı ve dayatmaların, inanan kesimleri ve barış taraftarlarını yıldırmayacağını ifade eden Özkan, “Geçmişte halkımıza acılar yaşatan, bugün bir kez daha benzer acılar yaşatmak ve gençlerimizi birbiriyle çatıştırmak istiyorlar. Kamuoyunun bilmesini isteriz ki, bizler hiçbir zaman halkımızın zararına olacak böylesi kirli çatışmaların taraftarı olmadık, olmayacağız ve buna da müsaade etmeyeceğiz. Halkımızın geleceğini düşünerek, sabırla ve hikmetle hareket edip oynanan oyunları ve kurulan tuzakları boşa çıkaracağız.” şeklinde konuştu.

 

“Bu saldırılarınız beyhudedir”

Saldırgan taraflara seslenen Özkan, “Bu saldırıları yapan çetelere sesleniyoruz, bu saldırılarınız beyhudedir. Sizleri yönlendirenler, halkımızın düşmanlarıdır ve siz de bu halk düşmanlarına hizmet etmektesiniz. Artık halkımıza karşı yaptığınız bu saldırılardan vazgeçin.” ifadelerini kullandı.

 

Özkan şunları son olarak söyledi: “Yetkililer eğer gerçek bir huzur ve güven ortamı oluşturmak istiyorlarsa, bu karanlık güçlerin yaptığı saldırıların faillerini biran önce ortaya çıkarmaları gerekir. Halkımız olanları görüyor ve her şeyin farkındadır. Çünkü bu halk kaos değil huzuru, savaş değil barışı, düşmanlığı değil kardeşliği istiyor. Hak ettiği kardeşliği görmek istiyor.”(Fikret Kavgalı/Mehmet Ün-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir