• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Elektrik faiz affında süre uzatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - VEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, şirket tarafından 2013 yılı öncesi borcu olan müşterilerden faiz alınmaması hususundaki uygulamanın 31 Aralık 2013 tarihinde sona erdiği, ancak gelen yoğun talepler üzerine af süresinin, yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda yılsonuna kadar uzatıldığı belirtildi.

 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Özellikle bölgemizde kış şartlarının çetin geçmesi, abonelerimizin para bulmada yaşadıkları sıkıntılar, üreticilerin sattıkları ürün bedellerini henüz alamamaları ve yüklenici firmaların hak edişlerini ilgili kuruluşlardan alamamaları gibi nedenlerden dolayı, affın süresinin uzatılması yönünde şirketimize talepler yapıldı. Müşterilerimizden gelen talepler yönetim kurulumuza sunuldu. Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanımız Kazım Türker başkanlığında yapılan toplantıda, talepler değerlendirilerek, affın bir süre daha devam etmesi yönünde karar alındı. Kararla 2013 ve 2014'de borcu olmaması kaydıyla 2013 öncesi elektrik borcu olan müşterilerimizden gecikme faizi alınmayacak. Affın süresini müşterilerimizin talepleri belirleyecek.”

 

Katılımın istenilen seviyede olmaması durumunda affın sonlandırılacağına dikkat çekilen açıklamada, “Af süresi boyunca Muş, Bitlis, Hakkari ve Van il merkezlerimiz ile Erciş, Tatvan ve Yüksekova ilçelerimizde mesai günlerine ilaveten her cumartesi 09.00 ile 17.00 saatleri arası nöbetçi vezneler açık bulundurulacak” denildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir