• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
`Halka efendi değil, hizmetkâr olmak için yola çıktık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bitlis Belediye Başkan Adayı Cengiz Karakaya ve beraberindeki heyet, Bitlis Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni (BİSİAD) ziyaret etti.
 
Hür Dava Partisi’nin, Allah’ın davasını en ücra köşelere kadar götürmek için bir araç olduğunu ifade eden Karakaya, “Bizler insan odaklı hizmetleri İslami ve insanı bir çerçevede halkımıza sunmayı hedefliyoruz. Bu hedeflerimize varmak ve halkımıza daha iyi bir hizmet sunmak için İslam’ı referans almışız. Çünkü inanıyoruz ki, tüm insanlar ve tüm kesimler haklarını dürüst bir siyaset ve gerçek bir adaletle elde edebilirler. Bunu ancak dürüst insanlar ve İslami bir adaletle yapabilir. Maddiyatı maneviyatın önüne koymaya çalışanlar halkların haklarını adaletli bir şekilde veremezler. Bugün yaşadığımız dünya coğrafyasında yapılan katliamları, zulümleri ve insanlık dışı davranışları hep birlikte müşahede ediyoruz. Yapılanların temellinde ahlaki yozlaşma ve maneviyatın tahrip edilmesinde kaynaklanmakta olduğuna inanıyoruz. Eğer ki, toplum olarak ahlaki yozlaşmanın önüne geçerek manevi değerleri yeniden toplumda inşa edersek, dünya coğrafyası bir huzura ve özlenen kardeşliğe yeniden ödeneceğine inanıyoruz.” dedi.
 
Kendilerine yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren BİSİAD Başkanı Ayetullah Şimşek, “Bizlerde sizler gibi sistem olarak insan odaklı hizmeti ön planda tutarak çalışma yapıyoruz. Hizmet olarak sizinle aynı görüşü paylaşıyoruz.” ifadesini kullandı.
 
Siyaset bir amaç değil, araç mekanizmasıdır
Ümmetin sadece siyaseti amaç edinen insanlardan çok çektiğine dikkat çeken Şimşek, “Her şey oy ve sandıktan ibaret görünürse o zaman sıkıntıların ardı arkası kesilmez. Fakat dediğiniz gibi amaç Allah rızası ise siyaset bir amaç değil, araç mekanizması haline gelir. Amaçlarında İslami hassasiyet olmayan insanlar bir noktadan sonra sıkıntı oluştururlar. Maalesef bugün hükümet ile hizmet arasında bir sorun olmamasına köpürtülerek bir kaos ve savaş ortamına çektirilmeye çalışılıyor.” diye konuştu.
 
Bitlis hak ettiği yerde değildir
İlim ve kültür yuvası olan Bitlis’in hak ettiği yerde olmadığını sözlerin ekleyen Şimşek, “Maalesef ilimiz eğitim başta olmak üzere birçok alanda hak ettiği yerde değildir. İlimizde internet, esrar, eroin, fuhuş ve tefecilik her geçen gün artmaktadır.” dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir