• DOLAR 34.261
  • EURO 37.565
  • ALTIN 2896.22
  • ...
Bir yıllk yeni otogar, eskisinden beter
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI – Ağrı Belediyesinin büyük beklentiler ile açtığı yeni Şehirlerarası Otogarında , bir yılını doldurmadan bir çok sorun baş göstermeye başladığı belirtildi.
 
Geçen yılın Ocak ayında faaliyete giren otogarın,  çatısının damlamaya başlaması, tuvaletinin  hala inşaat  halinde olması,   büfe  ve  bazı  firma bilet  satış bürolarının camlarının olmayışı, otomatik kapılarının çalışmaması,  duvarlarda çatlaklıkların oluşması,   temizlik ve güvenliğin olmayışı  gibi  sorunlar karşısında,  otogar esnafı tepki  gösterdi.
 
Tepkisini  dile getiren firma sahiplerinden Rüstem Kabak , “Belediyenin biz otogar esnafına yapmış olduğu  terbiyesizliktir.  Belediyenin ve görevli inşaat firmasının marifetleri ortadadır. Kışın ortasında, -20 derece soğukta bu otogar damlıyorsa, yarın yağmur yağdığında halimiz ne olacak. Bizleri buraya taşıdılar burası otogar mı hayvan çiftliği mi belli değil. Bu kabul edebileceğimiz bir durum değil. Şu an bile sizinle konuşurken üzerime su damlıyor. Bunun hesabını gelip versinler. “ dedi.
 
Bir çok sorunu  bulunan  otogarın  bu durumuna Belediye tarafından müdahale edilmesi gerektiğine değinen Kabak,  “Daha düzenlemesi bitmeyen bu otogara bizi zoraki taşıdılar. Bakın bu otogarın otomatik kapısı çalışmıyor, lavabosu çalışmıyor, kaloriferleri çalışmıyor, bir çok yazıhane ve büfenin camları yok. Şu anda  ne Belediye Başkanı ne de yardımcıları, sorunlarımızla ilgilenmiyorlar. Şu anda otogar müdürü bile burayı bırakıp kaçtı. Eğer yüzleri tutuyorsa,  gelip biz otogar sakinlerine hesap versinler. “ ifadelerini kullandı.
 
Büfesinin  camları olmadığından dolayı birkaç defa hırsızlık olduğunu  belirten  esnaf Maksut Demir, “Belediye,  bu yılın kirasını bizlerden peşin olarak aldı. Daha camlarımız takılmamış. Bundan dolayı geçenlerde büfeme girilerek  hırsızlık yapıldı. Bunu kabul etmiyoruz, hakkımızı arayacağız. “  dedi.
 
Başka bir otogar  esnafı İlhami Özmen ise sorunları şu şekilde dile getirdi:  “Otogarın kapıları 24 saat açık. Güvenlik elemanları olmadığından dolayı otogara  gece vakti sarhoş ve tinerciler  giriyorlar. Yetkililerin bu duruma biran önce el atmaları gerekir.”  (Hasan Özbay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir