• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Kadın doğum hastanesinde bayan doktor sıkıntısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN – Batmanlı vatandaşlar,  bölge  halkının  erkek doğum doktorlarına muayane olmak istememelerinin bilinmesine  rağmen, Sağlık Bakanlığı’nın bu hassasiyeti görmezden gelerek,  bölgeye yeterli  sayıda bayan doktor atamamasına tepki gösterdi.
 
Eşini muayene olması için sabah saatlerinde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götüren Yavuz Yağsın adlı vatandaş, hastanede bir tek bayan doktorun olduğunu ve onun da izinli olması yüzünden eşini muayene ettiremediğini ifade ederek, yetkililere tepki gösterdi.
 
Yaşadığı sorunu İlke Haber Ajansı (İLKHA)’ya anlatan Yağsın, “Bu sabah saatlerinde rahatsızlığından dolayı eşimi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdüm. Fakat kadın doğum hastanesinde bir bayan doktorun olmadığını ve eşimin bir erkek doktor tarafından muayene edilebileceğini söylediler. Hassasiyetim gereği ben de eşimi bir erkek doktora muayene ettirmek gibi bir şeyin söz konusu olamayacağını söyledim. Daha sonra oradaki yetkililer, bana durumu idareye şikayet etmemi söylediler. İdareye şikayet ettim ama onlar da, ‘Bizim yapabileceğimiz bir şey yok.Bakanlık tarafından  atanan sadece bir tane bayan doktor var,  ve o da bugün izinli.’ dedediler.”  ifadelerini kullandı..
 
Batman gibi bir ilde kadın doğum hastanesinde bir bayan doktorun olmasına anlam veremediğini ifade eden Yağsın, “Acil bir vakada eşimi nasıl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürebilirim. İmkanlarımın olmadığı için  eşimi özel hastaneye de götüremiyorum. Koskoca  bir  ildeki  kadın doğum hastanesinde  bir bayan doktorun olması çok gariptir. Sağlık Bakanlığını arayıp durumu izah ettim. Onlar da bana, eşimi bayan doktorun yanında muayene ettirebilmem için randevu almam gerektiğini söylediler. Acil bir durumda eşimi hastanede nasıl muayene ettireceğim? Bakanlık bana, ‘atama yapılınca bayan veya erkek ayrımı yapılmıyor’ dediler. Atama yapıldığı zaman neden bölge halkının hassasiyetleri göz önünde bulundurulmuyor?  Bugün kadın doğum hastanesinde eşimi muayene ettiremeyip oradan ayrılmak zorunda kaldık.” diyerek tepki gösterdi.
 
Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesi yetkilileri, vatandaşı doğrulayarak, hastanede 12 kadın doğum doktorunun bulunduğunu ve bunlardan sadece bir tanesinin bayan doktor olduğunu  belirttiler.
(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir