• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
VEDAŞ faiz affına devam kararı aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, 2013 öncesi borcu olan müşterilerden faiz alınmaması hususundaki uygulamanın 31 Aralık 2013 tarihinde sona erdiği belirtilerek, “Alınan kararla 2013 ve 2014 de borcu olmaması kaydı ile 2013 öncesi elektrik borcu olan müşterilerimizden gecikme faizi alınmayacaktır.” denildi.

 

Affın bitiminden sonra Sivil Toplum kuruluşları, meslek odaları  ve 2013 öncesinden borcu olan müşterilerinden tekrar yoğun bir talep oluştuğu ifade edilen açıklamada ayrıca Muş, Bitlis, Hakkari ve Van İl Merkezi ile Erciş, Tatvan ve Yüksekova İlçelerinde mesai günlerine ilave olarak her Cumartesi 09.00 – 17.00 saatleri arasında nöbetçi vezneler açık bulundurulacağı aktarıldı.

 

Özellikle bölgemizde kış şartlarının çetin geçmesi, abonelerin para bulmada yaşadıkları sıkıntılar, üreticilerin sattıkları ürün bedellerini henüz alamamaları, yüklenici firmaların hak edişlerini ilgili kuruluşlardan alamamaları vb. nedenlerden dolayı affın süresinin uzatıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi.

 

“Müşterilerimizden gelen bu talepler toplanarak Yönetim Kurulumuza sunulmuştur. Toplanan Yönetim Kurulumuz,  gelen talepleri değerlendirerek affın bir süre daha devam etmesi yönünde karar almıştır. Alınan kararla 2013 ve 2014 de borcu olmaması kaydı ile 2013 öncesi elektrik borcu olan müşterilerimizden gecikme faizi alınmayacaktır. Şirketimizin büyük maddi fedakârlığı ile yapılan bu af  uygulamasına kısa süreliğine devam kararı alınmıştır. Şirketimizden faiz affı talebinde bulunan mesken, ticarethane, sanayi müşterilerimizin yoğun bir şekilde katılımını beklemekteyiz.”

 

Bu süreçte de borçtan dolayı elektrik kesim ve icra alacak takip çalışmalarının devam edeceği ifade edilen açıklamanın sonunda “Müşterilerimizin bir an önce faiz affı uygulamasından istifade ederek, bu önemli fırsatı kaçırmamaları için veznelerimize, anlaşmalı bankalara ve Posta ödeme gişelerine bekliyoruz.” ifadelerine ver verildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir