• DOLAR 34.291
  • EURO 37.527
  • ALTIN 2924.647
  • ...
Saldırı öncesi, mahalleliyi korkutup duvarlara yazı yazdılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van  Sabır Eğitim ve Yardım Derneğine (Sabır Der)  yapılan saldırıların detayları bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor. Çetelerin menfur saldırıdan önce mahalle halkına derneğe gitmemeleri yönünde baskı kurdukları ve duvarlara PKK lehine yazılar yazdığı ortaya çıktı.  
 
Van  Sabır Eğitim ve Yardım Derneğinin (Sabır Der)  bulunduğu İstasyon Mahallesi Hayırlar Sokaktaki, birçok evin kapısına ve bahçe duvarlarına  HPG,  PJAK,  PYD, YPG,  Apocu Gençlik,  PKK ve  Apo  şeklinde yazıları yazdıkları ortaya çıktı.
 
Mahalle sakinleri saldırının bir  gün öncesinde bu yazıların  olmadığını belirterek, saldırı gecesi bu  yazıldığını ifade ettiler.
 
“Sabah kalktığımızda duvar ve kapılarımıza bu yazıların yazıldığını gördük”
İsmini vermek istemeyen bir mahalle sakini  daha önce de duvarlarına ve kapılarına benzer yazılar yazıldığını hatırlatarak, “Ancak biz bu yazıların hepsini sildik. Yeniden geçen  sabah kalktığımızda duvar ve kapılarımıza bu yazıların yazıldığını gördük. Hatta sokağın başında bulunan konteynıra bile bu yazıları yazmışlar. Sonra öğrendik ki, gece Mahallemizde bulunan Sabır-Der’e saldırı yapılmış.” dedi.
 
Ev ev dolaşarak mahalle halkına baskı kurmuşlar
Daha önce de BDP’li olarak bildikleri bazı kişilerin çocuklarını derneğe göndermemeleri yönünde mahalle halkına baskı kurduklarını söyleyen mahalle sakini, “Bunlar mahallede ev ev dolaşarak, ‘Çocuklarınızı bu derneğe göndermeyin bunlar çocuklarınızı Suriye’ye gönderecekler. Bunların amaçları başkadır’ diyorlar. Halbuki ben yıllardır bu mahallede oturuyorum. Bu dernek mahallemize geldiğinden bu yana İslami hizmet dışında bir faaliyetlerine şahit olmadık” diye konuştu.
 
(Murat Dalgın-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir