• DOLAR 34.268
  • EURO 37.479
  • ALTIN 2904.038
  • ...
Gazeteciler Federasyonu Abhazya'da toplantı yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Abhaz Dernekleri Federasyonu’nun girişimi sonucunda Türkiye Gazeteciler Federasyonu düzenli olarak gerçekleştirdikleri Başkanlar Konseyi Toplantısı’nı 11-14 Nisan tarihinde Abhazya'nın Başkenti Sohum'da yapacak.

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel konuyla ilgili olarak açıklamasında, “Türkiye'de faaliyet gösteren Abhaz Dernekleri Federasyonu Basın ve Halkla İlişkiler Sekreterliğinin Abhaz Federasyonu adına bizlere yaptığı müracaat sonucunda 1994 yılında bağımsızlığını ilan eden Abhazya Cumhuriyeti’nde yapmaya karar verdik. Abhazya'nın Başkenti Sohum'da gerçekleştireceğimiz etkinliklerde Abhazya Gazeteciler Birliği ile karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunacağız. Yine 2014 yılı içerisinde Gazeteciler Federasyonu olarak yapacağımız etkinliklerde Abhazya Basını'nda temsil edilmesi için gerekli görüşmelere başladık.” ifadelerine yer verdi.

 

18-21 Mart 2014 tarihlerinde Türkiye Gazeteciler Vakfı’nın uluslar arası alanda Eskişehir'de yapacağı etkinlikte Abhazya'dan katılım olması için davet gönderileceğini açıklayan Sertel, “Gazeteciler Federasyonu olarak artık Kuzey Kafkasya'da bir üyemiz olacak, Abhazya Gazeteciler Birliği istediği takdirde Federasyonumuza üye olabilecek, Abhazya'nın tüm dünyada tanınması hepimizin ortak arzusudur.” dedi.

 

Abhaz Dernekleri Federasyonu Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Atilla Sağım ise “Abhaz Federasyonu Basın sorumlusu olarak meslek örgütüm olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığına yapmış olduğumuz başvuru neticesinde Gazeteciler Federasyonumuzun Nisan ayında gerçekleştireceği Başkanlar Konseyi toplantısının Abhazya'da yapılması kararlaştırılmıştır. Abhazya’nın tanıtılması özellikle Türkiye kamuoyuna anlatılması ve dünya basını içinde yer alması bizler açısından çok önemlidir. Bu konuda bizlere destek olan Türkiye Gazeteciler federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ve Gazeteciler Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca'ya federasyonumuz adına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir