• DOLAR 34.284
  • EURO 37.534
  • ALTIN 2929.303
  • ...
` Öğrencileri yakmak istediler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN-  Van Sabır –Der Genel Sekreteri Yusuf Türk, saldırı anlarını ve yaşananları basın mensuplarına açıklayarak,  gece saat 02.00 de 15 kişinin PKK lehine slogan atarak derneklerine saldırıda bulunduğunu belirtti.
 
Van Sabır –Der Genel Sekreteri Türk, derneklerine yapılan saldırıyı daha sonra şöyle anlattı: “ Birden sesler işitmeye başladım o sesleri işitmemle beraber kendime geldim. Biran o seslerin neye ait olduğuna anlam veremedim. Daha sonra PKK lehine sloganlar atıldı.”
 
Hemen pencerenin önüne geçtiğini ifade eden Türk, “10-15 kişi vardı tam olarak hatırlamıyorum. Hepsinin yüzleri puşiliydi yani eşkâlleri tek vardı. Yüzleri görünmüyordu. Onlara seslendim ve buradan çıkmalarını söyledim. Sesimi duyar duymaz kaçtılar zaten o sırada 10-12 tane molotof kokteyli atmışlardı dernek binasına. Bina alevler içerisinde yanıyordu. Biz gençlerle beraber aşağı inerken zorlanıyorduk çünkü epey bir duman vardı zehirlenme tehlikesi geçirdik. Aşağı indikten sonra ateşi söndürmeye çalıştık çok alevli olduğu için ateşi söndürürken az kalsın kendimizi yakacaktık. İtfaiyeyi çağırdık yaklaşık on dakika içerisinde geldiler ve ateşi söndürdüler. Daha sonra polis ekipleri geldi. Ancak şahıslar çoktan izlerini kaybettirmişlerdi. Elhamdülillah hiçbir bireyimize zarar gelmedi ama dernek binası kullanılmaz halde.” Diye konuştu.
(Murat Dalgın-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir