• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Karayollarında çalışan taşeron işçilerden eylem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek Karayolları 96 Şube şefliğinde çalışan işçiler, sorunlarına dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenledi. İlçenin Diyarbakır Eski Yolu üzerinde bulunan, Karayolları 96. Şube Şefliği önünde Yol-İş temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasına, Eğitim-Sen Siverek temsilciliği ve Yol-İş çalışanları katıldı. Yol-İş adına basın açıklamasını Ali Dusak yaptı.

 

Dusak, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bir yılı daha geride bırakarak, yeni yıla giriyoruz. Çalışma hayatı ile ilgili çözüm bekleyen birçok sorun bulunmaktadır. Bu sorunların başında da giderek yaygınlaşan taşeron işçi bulunmaktadır. Bugün ülkemizde bir milyonu kamu sektöründe olmak üzere 2,5 milyondan fazla taşeron işçi bulunmaktadır. Sendikamızın örgütlü bulunduğu Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışan taşeron işçi sayısı, kadrolu işçi sayısını geçerek 10 binin üstüne çıkmıştır. Karayollarında çalışan taşeron işçileri sendikamıza üye olmuş; Mahkemeler bu işçilerin işe girdikleri tarihten itibaren asıl işyerinin Karayolları Genel Müdürlüğü olduğuna dair karar vermiş, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi de mahkeme kararlarını onaylamıştır. Yargı kararları çok açık olarak ortada iken, 2 seneyi aşkın süredir çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ötelenmekte ve uygulanmamaktadır. Bütün sektörlerde olduğu gibi karayollarında çalışan taşeron işçileri de bu kölelik düzeninden kurtulmak, güvence altında çalışmak istiyor."

 

Karayollarında çalışan taşeron işçilere kadro verilmesi gerektiğinin altını çizen Dusak, "Karayolları Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı ve Türkiye Yol-İş Sendikası çalışmalarını tamamlamış, mutabakat sağlanmıştır. Buna rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorunu çözmeye yanaşmamaktadır. Bugün Türkiye’de bütün illerde sendikamıza üye taşeron işçileri seslerini duyurmak amacıyla topluca viziteye çıkma eylemi gerçekleştirmektedir. Umarız ki, yetkililer ve ilimiz milletvekilleri, bu sese kulak verip yargı bağımsızlığına ve demokrasinin tesisine yardımcı olmak amacıyla bu sorunun çözülmesine katkı sunarlar." dedi.

 

Yapılan basın açıklamasının ardından işçiler sessiz bir şekilde dağıldı.  (A. Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir