• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Hizmet için tüm imkanları kullanacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR – HÜDA PAR Bağlar belediye başkan adayının tanıtımı için düzenlenen programda konuşan  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Hüseyin Yılmaz, halka hizmet için bütün imkanlarını kullanacaklarını söyledi.
 
Hür Dava Partisi Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut için düzenlenen program partinin Bağlar ilçe teşkilat binası önünde düzenlendi.
 
Kuran’ı kerim tilavetiyle başlayan programa HÜDA PAR Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz, HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkan Adayı Vedat Turgut, HÜDA PAR Sur İlçe Başkan Adayı Mahmut Uçar ve partililer katıldı.
 
Programda konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz, Kürdistan halkının Türkiye’de yaşayan diğer insanlarla aynı haklara sahip oluncaya kadar mücadele edeceklerinin altını çizdi.
 
“Bir Türk hangi haklara sahip ise bir Kürt de o haklara sahip olmalıdır”
“Türkiye’de yaşan bir Türk hangi haklara sahip ise bir Kürt de o haklara sahip olmalıdır.” diyen Yılmaz, “Bizim anlayışımızda eşitlik vardır, adalet vardır. Biz bu halkın barışını istiyoruz. Bu halkın huzurunu istiyoruz. Sokaklarında çatışmaların olduğu, molotofların patlatıldığı, esnaflarımızın kepenk kapatmak zorunda kaldığı, bir şehir istemiyoruz. Şehrimizi ve halkımızı hizmetle ihya etmek istiyoruz. Ve bunun içinde projelerimiz ve planlarımız vardır.” dedi.
 
“HÜDA PAR’ın adayları bu halkın kendi öz evlatlarıdır”
Hür Dava Partisi adaylarının halkın öz evlatları olduğunu ifade eden Yılmaz, “Geçmişin karanlıklarından, geçmişin zor ve zahmetli günlerinden, çektiğimiz sıkıntılardan, eziyetlerden ve yapılan zulümlerden sonra bugün burada sizlerle beraberiz. Ve şehrimizin yönetimine talibiz. Yıllardır bu şehri bu memleketi tarumar eden, peşkeş çeken zihniyetlere dur demek için karşınızdayız. İnşallah HÜDA PAR’ın yerellerdeki iktidarı ile Müslüman Kürt halkı hizmetin ne olduğunu görecektir. Hür Dava Partisi bu halkın içinden çıkan insanların partisidir. Hür Dava Partisi bu halkın kendi öz evlatlarıdır. Hür Dava Partisi misyonu ile adayları ile bu halkın gerçek kimliğini temsil ediyor.” ifadelerini kullandı.
 
“Sahabeler şehrini Sahabelere uygun bir şekilde tanıtacağız”
Sahabeler şehrini sahabelere uygun bir şekilde tanıtacaklarını ifade eden Yılmaz, “Yıllarca sokaklarında gezdiğimiz, çamurlu sokaklarında yürüdüğümüz, tozunu toprağını yuttuğumuz şehrimizi hem bu kötü imajından kurtarmak hem de yaşanılır bir şehir kılmak bir Diyarbakırlı olarak bizim vefa borcumuzdur. Biz de bu borcumuzu yerine getireceğiz. Bu nedenle istedik ki tüm adaylarımız yerli olsun, o şehrin sorunlarını yaşayarak büyüyenlerden olsun. Ve adaylarımızı da bunlardan seçtik. Diyarbakır halkı Kürt’tür Kürtlere Kürt bir aday gösteriyoruz. Diyarbakır halkı Müslümandır dindardır, Dindarlara dindar aday gösteriyoruz. Diyarbakır halkının inancı ile bağlı olmayan kültürüyle, ahlakıyla, örfüyle ve âdetiyle barışık olmayan, Diyarbakırlıların yönelmiş olduğu kıbleye yönelmeyen insanlardan bu memlekete hayır gelmez. Yıllardır da hayır gelmediğini herkes görmüştür.” şeklinde kaydetti.
 
“Diyarbakır tekrardan fethediliyor”
Diyarbakır’ın tekrardan fethedildiğini söyleyen HÜDA PAR Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut ise, “Gerçekten Amed tekrardan fethediliyor. Nasıl ki kendi devirlerinde bin sahabe ile on bin mücahit Diyarbakır kalesinin önüne gelip dört bir yerden Diyarbakır’a girip fetih ettiler ve Diyarbakır’ı Müslümanların ashapları ve Peygamberin varisi yaptılar. Şimdi de tekrardan fethedilecektir.” ifadelerini kullandı.
 
Bağları çok iyi tanıdıklarını ve eğer seçilirlerse çok güzel işler yapacaklarını ifade eden Turgut, “Bağlar’ı çok iyi tanıyoruz ve Bağlar’da bizi çok iyi tanıyor. Binlerce mücahit bu Bağlar sokaklarında o karanlık gecelerde, düşmanların baskısı altında gerçekten Allah rızası için çalıştılar. Bağlar halkı Kur’an, İslam ve Peygamber için çalışıp zindanlara girdi. Abdulselam, Ahmet gibi canlarını feda ettiler ve aziz kardeş gibi memleketlerini terk edip hicret ettiler.” dedi.
 
“HÜDA PAR olarak Kürdistan’da Türkiye’de ve Dünyada aday olacağız”
Turgut, “Hz. Yusuf gibi bizim gömleğimizi de arkadan yırttılar ve onun gibi bizler de hapislerde kaldık. Ama artık hapisler bitti, sıkıntılar bitti. Hz. Yusuf dürüsttü ve oradaki halkın tamamı onu kabul etti. Nasıl ki o masumdu ve masumluğu kanıtlandı aynen onun gibi İstasyon Meydanı ve Kürdistan halkı da bize şahitlik eti ve masumluğumuz kanıtlandı. Ve biz de şu dakikadan itibaren Kürdistan, Türkiye ve Dünya iktidarına adayız.” ifadelerini kullandı.
 
Program Hüsamettin Bünül Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu.
 
(Ömer Yasin Ergin/Ali Adıyaman - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir