• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
`İkili bir mekanizma kurduk`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TRT1`de yayınlanan Enine Boyuna programında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

HSYK ile ilgili yapılan düzenleme için "ikili bir mekanizma kurduk" diyen Bekir Bozdağ, "Hiç olmazsa HSYK üyeleri ile ilgili ihbar ve şikayet geldiğin zaman kurul başkanı sistemi işletsin. Onlarla ilgili bir komisyon kursun, onlarla ilgili bir çalışma yapsın, zaten komisyon yine HSYK üyelerinden anayasa üyeliği kanun gereği kuruluyor.Onlar bir rapor hazırlasınlar rapor genel kurula gelsin. Yani böylesi bir ikili mekanizma kurulmuş oldu burada. Süreci başlatan kurul başkanı,sürecin sonunda karar veren kurul olsun." dedi.

"ANA OMURGADA BİR DEĞİŞİKLİK GETİRMİYOR"

12 Eylül referandumunda HSYK ile ilgili anayasa değişikliğinin üzerinde oynama yapılıyormuş gibi gösterilmesini de eleştiren Adalet Bakanı Bozdağ, "Baktığınız zaman bu değişikliğe 2010 halk oylamasında kabul edilen ana omurgada bir değişiklik getirmiyor. Bu anayasanın izin verdiği alanlarda yasama ile yapılabilecekler konusunda düzenlemeler getiriyor." şeklinde konuştu.

YENİ ANAYASA TEKLİFİ

Anayasanın 159`uncu maddesi üzerinde kapsamlı bir uzlaşı arayışı içinde olduklarını da hatırlatan Bozdağ, "Amaç üzüm yemekse biz gelin beraber çalışalım.CHP`nin yaklaşımı teklifi çekerseniz biz varız oldu yaklaşımını ortaya koydu. Anayasa konusunda uzlaşma olduğunda zaten teklif anlamsızlaşacak. Anayasa teklifine paralel bir teklifi partilerle oturup onu da beraber yazacağız ki Türkiye için büyük bir kazanç olacak." diye konuştu.

YENİDEN YARGILAMA

Balyoz ve Ergenekon davalarının yeniden görülüp görülmeyeceği ile ilgili çalışma yaptıklarını da hatırlatan Adalet Bakanı Bozdağ, "Şu anda biz böyle birşey yaparsak artıları ne olur,eksileri ne olur bunun üzerine eskilerin deyimi ile detaylı bir çalışma yapıyoruz.Yani o çalışma bittiği zaman bunu bakanlar kurulu gündemine getireceğiz ve orada bir değerlendirmeden sonra çıkan karara göre hareket edeceğiz."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir