• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"Sahabe pratiğinde İslam kardeşliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Özgür Der Tatvan Şubesi’nde, Sahabe pratiğinde, İslam kardeşliği adında verilen konferansa Araştırmacı Yazar Ali Değirmenci katıldı.

 

Konferansta bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Ali Değirmenci,  Mekke’de Müslümanların sayısı 40’a ulaştığında, Hz. Muhammed’in ilk mitingini gerçekleştirdiğini belirterek, Mekke’de ilk kez sokağa çıkıldığı, bir direniş, bir eylem yapıldığını ifade etti.

 

İslam Tarihi’nde ilk protestonun bu mitingle yapıldığını sözlerine ekleyen Değirmenci,  “Müslümanlar topluca Allah’ın dinini tevhidin hakkın adaletin şahitliğini tanıklığını yaptılar. O zamanda dünyada çok sıkıntılar vardı. Müslümanlar 40 kişiydiler. Kardeşlik ve sevgi ekseninde 40 tane çınar dikildi. Ve bu çınar dünyayı değiştirdi.’’ dedi.

 

Onbinlerce insanın Mısır’da zindanlarda olduğuna dikkat çeken, Değirmenci daha sonra, “Bizim yüreklerimiz onlara değmektedir. Bizim dualarımız onları bulmaktadır. Bundan sonra hiçbir şey olmasa da Mısır tarihin gidişatını değiştirmiştir. Kendi sorumluluğunu yerine getirmiştir.” ifadelerini kullandı.

 

Mısır’da 6 bin şehidin olduğunu hatırlatan Değirmenci son olarak, “Mısır’da seçim yapıldı. Biliyorsunuz katılım yüzde 30’ü Mısır’da anayasa referanduma götürüldü. Yüzde 98 kabul çıktı. Bizim ülkemize ne kadarda benziyor. Kenan Evren döneminde de yüzde 92 Kenan Evren’in cuntasının anayasasına kabul çıkmıştı. Yüzde 70 zaten katılmadı protesto etti.” İfadelerini kaydetti.

 

Program yapılan dua ile son buldu. (Menderes Beysülen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir