• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
 İHH: Hiçbir Hükümetin Emri Altına Girmedik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bülent Yıldırım, "Ama saygı duyduğumuz istişare ettiğimiz insanlar oldu mu evet oldu. Mavi Marmara gitmeden önce herkesle istişare ettik. Hatta cemaat ile de istişare ettik. Cemaat bize yanımızda olduğunu söyledi. Geminin birini cemaatten birinden aldık" dedi.

``HİÇBİR ZAMAN GRUPÇULUK YAPMADIK``
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İletişim Platformu tarafından Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal tesislerinde düzenlenen panele katıldı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, hiçbir zaman grupçuluk yapmadıklarını belirterek, "Cemaatçilik asla yapmadık. Cemaat olduğuna inanırız ama cemaatçiliğe inanmayız. Çünkü taassup devreye girer. Taassup adaletsizliği getirir. Kendini kutsal sayarsın. Allah’tan sana gelmiş bir görev vardır. O görev gereği yaptığın her şey doğrudur sorgulanamaz. Onun için İslam tarihinin tek problemi budur. Bu problemi yıkarsak aklı ve ortak istişareyi bulabilirsek ihtilaflar tamamen çözülür. İnsanlar birbirlerine böyle tuzaklar kurmaz. İslam coğrafyasının her yerinde bütün yapılarla görüşebiliyoruz. Herkesle barış için görüşebiliyoruz. Birileri bizi insansız hava uçakları ile vurmuyor ama lejyonerlerle ispiyoncularla vuruyorlar’’ dedi.

``HİÇBİR EMRİN ALTINA GİRMEDİK``
Yaptıkları çalışmalarla herhangi bir hükümet, devlet ya da örgütün emri altına girmediklerine dikkat çeken Yıldırım, "Ama saygı duyduğumuz istişare ettiğimiz insanlar oldu mu evet oldu. Bunlardan en önemlisi de rahmetli Erbakandır. Fakat Mavi Marmara gitmeden önce herkesle istişare ettik. ’Bizimle istişare etmediler’ diyen bir insan varsa buyursunlar. Bazılarını toplantılara davet ettik gelmediler. Bunların kaydı var. Hatta cemaat ile de istişare ettik. Cemaat bize yanımızda olduğunu söyledi. Geminin birini cemaatten birinden aldık. Hiçbir sorun yoktu. Yanımıza bir değil iki muhabir verdiler. O dönemde gemiye dünyadan ve AK Partiden milletvekilleri gelecekti. CHP’den çok önemli bir isim gelecekti. MHP katılım sağlamayacağını ama destek verdiğini söyledi’’ şeklinde konuştu.

``DOSTLUK AYRI BİR ŞEYDİR``
Başbakanla dostluklarının çok eskiye dayandığını belirten Yıldırım, “Ancak ayrım sırasında ben gönül olarak rahmetli Erbakan’ın yanında kaldım. Ama Başbakana yapılan bütün saldırıların da karşısında oldum. Çünkü dostluk ayrı bir şeydir. Rahmetli babamın cenazesine katılan tek siyasi liderdir. Şuanda da aramız nasıl? Biz kendisinden bir şey istemiyoruz. O bizden bir şey istemiyor onun için aramız iyidir. Biz asla İHH olarak kimseden bir şey istemeyiz. Çünkü bağımsız kalmak istiyoruz" diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir