• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
`Çılgın Proje` Harikalar Listesinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden önce İstanbul Kongre Merkezi`nde açıkladığı `Kanal İstanbul Projesi`, Amerikan medyası tarafından ‘yeni dünyanın yedi harikaları` listesinde yer aldı. ‘Gelecek yüzyılı biçimlendirecek inanılmaz projeler alt başlığı altında verilen haberlerde, Başbakan Erdoğan`ın Karadeniz ile Marmara Denizi arasında 45-50 km uzunluğundaki ‘Kanal İstanbul` projesi yedinci sırada yer aldı.

Listede, birinci sırayı Suudi Arabistan`ın Cidde kentinde inşa edilmesi planlanan Kraliyet Kulesi, ikinci sırayı ABD`nin Güney Dakota eyaletinde inşaatı 1948 yılında başlayan ancak devlet yardımı almayı reddedip, inşaat giderlerini bağış ve hibelerden sürdürmeyi tercih eden ‘Çılgın At Anıtı`, üçüncü sırayı da 828 metre yüksekliğindeki, dünyanın en yüksek saat kulesini de bünyesinde barındıran Mekke Kraliyet Oteli aldı. Listede, dördüncü sırada Danimarka ile Almanya`yı birbirine bağlayacak, yapımına 2014 yılında başlanması ve 2020 yılında bitirilmesi beklenen Femharn Tüneli, beşinci sırada , yapımına 2015 yılında başlanması beklenen Arizona Güneş Enerjisi Kulesi yer aldı. Söz konusu Güneş Enerjisi Kulesi ile, ABD`nin Arizona ve California eyaletlerinde, 150 bin konutun elektrik enerjisinin karşılanabileceği belirtildi. Listede, altıncı sırada tüm eğlence, yerleşim, konaklama etkinlileri ile Dubailand yer alırken, yedinci sırada da Başbakan Tayip Erdoğan`ın ‘İstanbul Kanalı` projesi yer aldı.

ABD medyasında yapılan değerlendirmelerde, ‘Çılgın Proje, 2023`te, Türkiye Cumhuriyeti`nin 100`üncü kuruluş yıldönümünde hazır olacak" görüşüne yer verildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir