• DOLAR 34.473
  • EURO 36.421
  • ALTIN 2908.311
  • ...
Uluslararası Medeniyet Kongresi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Medeniyet Kavramı, Medeniyetler Çatışması, Medeniyetler İttifakı, Batı ve Doğu Medeniyetleri ve İslam Medeniyeti gibi konularda 3 gün boyunca çeşitli oturumların gerçekleşeceği Uluslararası Medeniyet Kongresi’nde; Florida Atlantic Üniversitesi'nden Ali Farazmand,  George Washington Üniversitesi'nden Henry Hale, Western Sydney Üniversitesi'nden Brett Browden, ve Westminster Üniversitesi'nden Abdulvahab El Affendi gibi alanında uzman akademisyenler bildiri sunacak. 18 oturumda toplam 90 bildiri sunulacak kongreyi, birçok ülkeden 250 civarında akademisyen takip edecek.
 

 

Kongre açılış konuşmasını Harvard Üniversitesi'nden Dünyaca ünlü Tarihçi-Filozof Profesör Tu Weiming’in yanı sıra İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, İstanbul Medeniyet Üniversitesi İSMAM Müdürü Prof. Dr. Hamza Ateş, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin ile Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler’in yaptığı konferansta; “medeniyet” kavramı, değişik kültür havzalarında tarihi ve tahlili açılardan ele alınarak farklı yönlerden incelenecek.
 

 

Okur: “Toplum ve medeniyet odaklı çalışmalarımızla ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz”
“Medeniyetin Dünü, Bugünü ve Yarını”nı ele alacağımız Medeniyetler İttifakı kapsamında düzenlediğimiz Uluslararası Medeniyet Konferansı’yla belki de bütün insanların dostça, kardeşçe ve huzur içinde yaşayacakları yeni bir medeniyet oluşumunun temellerini atacağız” diyerek konferansın önemine dikkat çeken İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur,  şu açıklamalarda bulundu:

 

“Temel felsefesi farklı kültür, din, dil ve milliyetlere saygı olarak değerlendirdiğimiz ve barış ortamında ortak yaşamayı hedefleyen Medeniyetler İttifakı Projesinde ülkemiz İspanya ile birlikte öncü olmuştur. Kültürler arası etkileşimin arttırılmasının yanında çeşitli projelerin de hayata geçirilmesinin hedeflendiği Medeniyetler İttifakının çalışma alanları; eğitim, gençlik, medya ve göçtür. Bu alanlarda çalışma yapmak ve proje üretmek amacıyla Üniversiteler, işbirliğine giderek ‘İttifak Araştırma Ağı” kurmayı belirlemiştir. İşte bu kongre ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Medeniyetler İttifakında ilerlenen yolda öncü olduğunu bir kez daha ispatlamıştır.”
 

 

“Yeni nesil bir ‘devlet’ üniversitesi olarak kurulan İstanbul Medeniyet Üniversitesi de isminden aldığı güçle toplum ve medeniyet odaklı çalışmalarıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflemektedir” diyen Okur, “İlkini düzenlediğimiz ve her yıl farklı temalarla sürdüreceğimiz Uluslararası Medeniyet Kongresi ile Medeniyetler İttifakına katkı sağlamayı hedefliyoruz” diyerek konuşmasına son verdi.
 

 

Ateş, “İSMAM öncülüğünde başarılı çalışmalara imza atacağız”
Okur’dan sonra kürsüye gelen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hamza Ateş konuşmasında, İstanbul Medeniyet Üniversitesinin iki yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen önemli mesafeler kat ettiğine dikkat çekti. “Biz her şeyden önce araştırma, medeniyet ve toplum odaklı bir üniversiteyiz. Dolayısıyla misyonumuzun gerektirdiği bu içeriği doldurmak üzere geçen yıl Medeniyet Araştırma Merkezini kurduk” diyen Prof. Dr. Ateş, konferansla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
 

 

“Medeniyet, günümüzde ciddi bir kriz içerisindedir. İnsanlık bu krizin insani değerler etrafında aşılması için yoğun bir arayış içerisindedir. Bu kongre ile işte bu arayışlara mütevazi bir katkı sağlamak istedik.
 

 

İlkini bugün düzenlediğimiz Uluslararası Medeniyet Kongresi ile medeniyet konusunda bilgi, tecrübe ve akademik çalışmaları bulunan bilim insanlarını, önde gelen devlet adamlarını ve kanaat önderlerini bir araya getirdik. Her yıl da çeşitli temalarla da düzenlemeye devam edeceğimiz konferans ile üniversitemize, ülkemize ve dünyaya katkı sağlamak en büyük gayemiz.”
 

 

“İstanbul Medeniyet Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi (İSMAM), uluslararası platformlarda kabul gören stratejik öneme sahip bilimsel alanlarda araştırma, proje ve yayın üretmeyi amaçlıyor” sözleriyle İSMAM’ın misyonu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hamza Ateş, merkezle ilgili şu açıklamalarda bulunarak sözlerine son verdi:
 

 

“Özellikle medeniyet odaklı araştırma, proje ve yayınlarda uluslararası bir merkez olmayı amaçlayan Medeniyet Araştırmaları Merkezi, bu amacını gerçekleştirmek üzere, medeniyet alanıyla ilgili sempozyum, konferans ve çalıştaylar düzenleyecek; uluslararası nitelikte kaliteli akademik dergi, kitap ve benzeri yayınlar yapacak; bir yandan da araştırma ve inceleme çalışmaları yapan akademisyenler, öğrenciler, profesyonel kişi ve kurumlara destek olacak. Bu çerçevede ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirlikleri ve kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşlar için araştırma, inceleme ve danışmanlık hizmetleri de merkezin gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalar arasında yer almaktadır.”   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir