• DOLAR 32.505
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.532
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti'nden saldıya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi yazılı basın açıklaması yaparak, dün akşam saat 18.30 sıralarında Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi olan Bilge Eğitim Derneğine yapılan ses bombalı saldırıyı şiddetle kınadı.

 

Açıklamada, saldırının bugüne kadar bu halka hayır ve hizmet adına hiç bir şey vermeyen ve bundan sonra da vermeyecek kadar İslam, Kur'an düşmanı çeteler tarafından düzenlendiğine dikkat çekerek, “Bu saldırı bir ilk olmadığı gibi, saldırının son olacağını da sanmıyoruz. Bu çeteler kadar, bu çetelere yönelik herhangi bir işlem yapmayan güvenlik güçleri de mesuldür. Zira emniyet bu halkın huzur ve güveni için vardır. Sözde barış süreci içinde olunması, emniyetin bu çetelerin mütedeyyin müslümanlara yönelik saldırılarının artmasına göz yummasını gerektirmez.” denildi.

 

Barış sürecini sabote edenler cezalandırılsın

Barış süreci de olsa herkesin kurallara uyması ve görevini yapması gerektiği vurgulanan açıklamada, “İnsanların evleri, işyerleri, arabaları, dernekleri yakılacak, evleri taranacak ve kurşunlanacak, tehdit edilecekler ve tüm bunlara rağmen ‘Barış sürecini yaşıyoruz. Aman sürece bir zarar gelmesin.’ denilecek. Bu olacak ve kabul edilebilecek bir anlayış değildir. Barış süreci devam etsin ancak sabote edenlerde bu sürece zarar verdikleri için cezalandırılsınlar. Emniyetin özellikle bu camiaya yönelik saldırıları bugüne kadar aydınlatmaması ve bu anlamda herhangi bir güven vermemesi bizleri ve halkımızı son derece düşündürüyor. Bugüne kadar en ufak bir saldırının dahi önlenmiş olduğuna veya tespit edildiğine şahit olmadık.” ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamada, kendilerine göre bu saldırı daha bir kaç gün önce özgürlükler adı altında LGBT zihniyeti tarafından Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen ve halkın tabiriyle ‘İbnelik’ paneli olan bir panelin ardından camialarının tepki göstermesine karşılık yapılan bir saldırı olduğuna dikkat çekildi.

 

Saldırıyı şiddetle kınıyoruz

Açıklamanın devamında ise şunlar kaydedildi, “Bu saldırı maskesi düşenlerin ne yapacaklarını bilmez bir halde etraflarına saldırmalarıdır. Camiamızın bu iğrenç programa tepki göstermesinin ardından 1-2 gündür bu melanetin söz konusu kurumlar tarafından halen büyük bir yüzsüzlükle savunulması bunun en büyük delilidir. Gençliğe, eğitime sunduğu katkılarıyla halkımızın gönlünde taht kuran, aynı zamanda Kur'an Nesli Platformu'nun da merkezi olan Bilge Eğitim Derneğine yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor, kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, çalışmalarının ve başarılarının devamını diliyoruz.” (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir