• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Hüseyin Velioğlu İsviçre'de anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSVİÇRE- Genelde tüm İslam şehitlerinin özelde ise Hizbullah Cemaati’nin kurucu lideri Hüseyin Velioğlu’nun şahadetini anma programı düzenleyen Said-i Nursi Vakfı’nda İslam’da şehit ve şahadet kavramlarının önemi anlatılarak Velioğlu’nun hayatından anekdotlar aktarıldı.

 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program da, hüzünlü anlar yaşanırken salavatlar ve tekbirler getirildi. İlahi ve ezgilerin de okunduğu programa konuşmacı olarak katılan Zülküf Er, şehitlerin davalarını bıraktığı yerden devr alarak devam etmek gerektiğini vurguladı.

 

Er, dava şehitlerinin hiç birisinin basit insanlar olmadığını ve kendilerini İslam’a, davalarına adayan insanlar olduğunu belirtti.

 

Velioğlu’nun kendisini davasına adamış şehitlerden biri olduğunu belirten Er daha sonra, “Yaşadığımız dönemde şehitlerimizi anmaya kalkarsak her hafta, her gün şehitler günü olarak yâd edilecek kadar çok İslam şehidimiz vardır.”  İfadelerine yer verdi.

 

Şehitlerin vermiş oldukları mücadelenin devam ettirilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Er, şehitlik kavramının içinin boşaltılmaya çalışıldığını asıl şehitlerin İslam uğruna canını verenler olduğunu ve onların hem dünya hem de ahiret şehitleri olduklarını belirtti.

 

Yapılan konuşmanın ardında sinevizyon gösterimi eşliğinde Velioğlu’nun görüntülerinin yayınlandığı program, yapılan dua ve ikramlarla son buldu. (Ahmet Bayram-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir