• DOLAR 32.443
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2441.89
  • ...
"9 ay değil 11 ay 28 gün çalışmak istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan 2 büyük depremin ardından İŞKUR tarafından TYÇP (Toplum Yararına Çalışma Projesi) programı kapsamında istihdam edilen yaklaşık 7 bin işçi, artık işten çıkarılma korkusu yaşamak istemediklerini ve işlerinin sürekli hale getirilmesini istiyor.

 

TYÇP (Toplum Yararına Çalışma Projesi) programı kapsamında işe alınanları temsilen İLKHA’ya konuşan Ahmet Şayak, işlerinin sürekli hale getirilmesi gerektiğini belirterek, “Artık geçen senekilerdeki gibi işten çıkarılıp tekrar alınmaktan ziyade şuan mecliste çalışmaları devam eden yasa kapsamında bizlere de geçici işçi çalıştırma statüsünün verilmesini ve bu yıl içerisinde istihdam edileceği söylenen 47 bin kişiye bizlerin de dahil edilmesini istiyoruz.” dedi.

 

“Artık 9 ay değil 11 ay 28 gün çalışmak istiyoruz”
Bu taleplerini kimi siyasi parti yetkilileriyle de görüştüklerini ifade eden Ahmet Şayak, “Bu kapsamda 11 ay 28 gün çalışma statüsünün bize de verilmesini istiyoruz. Burada sizlerin vasıtasıyla yetkililerin ve siyasilerin sesimize kulak vermelerini ve yeni bir mağduriyetin önüne geçmelerini talep ediyoruz.” diye konuştu.

 

29.02. 2012’de Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikte TYÇP çalışanının bir yıl içerisinde 9 ay çalışabildiğini ifade eden Şayak, “Bekleme süresi 3 aydır. 3 ay bekledikten sonra eğer kurum devam ediyorsa, projenin işleyeceği yer ve zemin hazır ise ve kurumlar bunlara müsait ise tekrar çalışma hakkı kazanıyoruz. Bizler ilk sene 9 ay çalıştıktan sonra 3 ay bekledik. 2013’ün 10. ayında 2. sefer tekrar işe giriş yaptık. Şu an mevcut sayımız 7 bin civarındadır. Malumunuz Van büyükşehir oluyor. Bununla birlikte 4 bölge ve 3 ilçede bizlere ihtiyaç olacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla bu avantajın bizler için kullanılmasını işimizin sürekli hale getirilmesini talep ediyoruz.” diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir