• DOLAR 32.583
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2455.792
  • ...
Memur Sen: `Yaraya Merhem Olalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

-BATMAN - Memur Sen il Temsilcisi Mehmet Şafi Özperk, Sağlık Sen İl Başkanı İbrahim Kara ve Büro Memur-Sen Batman İl Temsilcisi Hüseyin Şansi, saat 13.30`da İl Temsilciliğinde Somali`deki açlık ve kuraklık hakkında basın açıklaması yaptılar. Açıklamayı Memur Sen il Temsilcisi Mehmet Şafi Özperk okudu.

Sömürgeci zihniyetlerin yoksun ve yoksul bıraktığı Afrika`da Onbinlerce insanın açlıktan ölmesinin insanlığı hatırlattığı ve uyuyan-uyutulan insani vicdanları uyandırdığı belirtilen açıklamada, bütün kesimlerin, kurum ve kuruluşların`Yaraya merhem olmak` bilinciyle gereken çalışmayı yapacaklarına inançlarının tam olduğu belirtildi.

Memur Sen ve ona bağlı 11 (On bir) sendikanın genel merkezleri ile bütün illerdeki teşkilatlarının iftar programlarını iptal ederek iftar bütçelerinin tamamını başta Somali olmak üzere kıtlık yaşanan ülkelere gönderdiği ifade edilen açıklamada, "Bugün Afrika`da yaşanan insanlık dramı bizleri israf ve aşırı tüketimden alıkoyacak nitelikte dersler vermektedir. Çünkü bilinç kaybı yaşayan veya kalbi duran insanlara şok vermek bilimsel bir tedavi biçimidir." denildi.

Açlıktan İbret Çıkarılsın
Afrika`da yaşanan bu trajik şoktan gerekli ibretlerin çıkartılması ve çocukların bu konuda en iyi şekilde eğitilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, "Aşırı beslenmenin sonucu olarak ortaya çıkan obezite-şişmanlık Avrupa-Amerika kıtalarında en yaygın rahatsızlık veya sağlık tehdidi iken dünyanın başka coğrafyalarında insanların açlıktan ölmesi yaman çelişkiyi bizlere hatırlatmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Silahlanmaya Para Ayıranlar Yargılanacaklar
Ülkelerinin kaynaklarının büyük bir bölümünü silahlanmaya ayıran kukla liderler ile onların perde arkasındaki kukla oynatıcılarının insanlığın ortak vicdanında en adil şekilde yargılanacakları belirtilen açıklamada, "Başka ülkelerin doğal kaynaklarını tüketerek ve insanlarını köleleştirerek zenginleşen ABD ile Avrupa ülkeleri yaşanan trajedinin baş mimarlarıdır. Bizler inancımızın, vicdanımızın ve toplumsal sorumluluğumuzun gereği olarak gücümüz oranında insanlığın hizmetinde olmaya devam edeceğiz." denildi.

M. Sait Çelik - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir