• DOLAR 32.465
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2453.279
  • ...
"Protestocu avukatların soruşturması rafa kaldırıldı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Gezi Parkı olaylarını protesto ederken polis tarafından İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde gözaltına alınan meslektaşlarına, Bursa Adliye Sarayı içinde basın açıklamasıyla destek veren 17'si avukat, 18 kişi hakkında açılan soruşturmada, takipsizlik kararı verildi.

 

Karara tepki gösteren Bursa Barosu’na üye bir grup Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz, 15 Şubat 2014 Çarşamba günü itibariyle takipsizlik kararı verilen soruşturmaya tepki gösterdi.

 

Av. Demiröz Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hukuka uygun değerlendirme yapmadığını öne sürerek şunları söyledi; “Tıpkı hakim ve savcılar gibi avukatlar da adliyenin gerçek sahipleridir. Bizim, meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı protesto edeceğimiz yer, doğal olarak adliyedir. Ne yaptığımız basın açıklamasında bir suç unsuru vardı ne de arkadaşlarımızın attığı sloganlarda. Biz artık bu ülkede iktidarın taleplerine göre değil, hukukun ve adaletin gereklerine göre karar veren hakim ve savcılar istiyoruz. Bu talebin adı da yargı bağımsızlığıdır.”

 

Süreç nasıl işledi?

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında İstanbul’da yaşanan Gezi Parkı olaylarını protesto eden bir grup avukat İstanbul Çağlayan Adliyesi’nce gözaltına alınmıştı. Meslektaşlarına destek olma amacıyla Bursa Adliye’sinin içinde basın açıklaması yapan 17'si avukat, 18 kişi hakkında 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' suçundan soruşturma başlatılmıştı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’ 15 Şubat 2014 Çarşamba günü itibariyle de soruşturmaya son verip kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi. (Veysi Siyah/ Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir