• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
Hizbullah Cemaati`nden `Rehberi` için taziye mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -  Hizbullah Cemaati, 17 Ocak 2000 tarihinde polisle girdiği çatışmada yaşamını yitiren cemaatin kurucu lideri Hüseyin Velioğlu’nun vefat yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.
 
Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş imzalı ve basın kuruluşlarına  e-mail olarak gönderilen basın metninde, Velioğlu rahmetle yad edildi.
 
Ali İmran Suresinin “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanmayın. Bilakis onlar diridirler; Allah’ın, lütuf ve kereminden kendilerine verdikleri ile sevinçli bir halde Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehit kardeşlerine de hiçbir keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar.” ayetlerinin giriş bölümünde yer aldığı mesajda  şu ifadelere yer verildi:  
 
“Şehid Rehberimizin şehadetinin 14. yıldönümü münasebetiyle kendisini rahmetle yâd ediyoruz. Dualarımızda ve çalışmalarımızın her safhasında andığımız Rehberimizin şehadet yıldönümü vesileyle, bir kez daha ona ve diğer şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Rabbim bizleri, şehit Rehberimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizle beraber cennetlerinde buluştursun.
 
Devraldığımız bu kutlu mirası bizden sonrakilere teslim edinceye ve bu yolda ruhumuzu verinceye kadar; Kur’an, Sünnet, ashap, selef–i salihin ve İslam davetçisi âlimlerin yolu olan vasat çizgimizi muhafaza etmeye, güven verici bir sığınak ve güçlü bir dayanak olan cemaatimizin temellerini sağlamlaştırmaya ve binasını daha da yükseltmeye gayret edeceğiz.”
 
“Her nerede olursa olsun; İslam ve Müslümanlara hizmeti esas alan İslami yapılara maddi olarak arzulanan düzeyde katkı sağlayamazsak bile imkânlarımızla, fiiliyatımızla, kalemlerimizle ve dualarımızla destek olmaya devam edeceğiz.” denilen mesajda, “İslam’ın birer davetçisi olarak her birimiz, bu kutlu davanın her alana girmesi ve İslam’ın toplum hayatına hâkim olması için; hikmetle ve güzel öğütle davet etmeye, zulmün her türlüsüyle mücadele etmeye, musibet ve meşakkatler karşısında sabır, azim ve kararlılıkla çalışıp mücadele etmeye devam edeceğiz.” görüşlerine yer verildi.
 
Hizbullah Cemaatinin mesajında son olarak “Şehitlerimizin, zindandaki kardeşlerimizin ve muhacirlerimizin vesile oldukları hayırlara daha büyük hayırlar katarak bu davayı daim kılacağız inşallah.” İfadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir