• DOLAR 32.501
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2422.894
  • ...
Medreseye saldırının amacı İslam`ı yok etmektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Merkezi Diyarbakır’da bulunan Âlimler Cemiyeti, Ergani’ye bağlı Şallıca (Tahya) köyünde bulunan Nebi Zülkif Medresesi’ne uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.
 
Âlimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, peygamberlerin varisleri olan âlimlerin yetiştirildiği yerlere yapılan bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu, saldırıların amacının İslam’ı yok etmek olduğunu söyledi.
 
Peygamberlerin sürdürdüğü İslam davasının âlimlere kaldığını söyleyen Kılıçaslan, “Allah(cc), insanlara bilmedikleri konularda ilim ehline sormalarını buyurarak ilim ehli insanların ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Peygamberlerden sonra başka bir peygamber gelmeyeceği için, Allah resulü âlimleri peygamberlerin varisi olarak nitelendirmiştir.” dedi.
 
Müslümanlar tarafından ilim ehli yetiştirmek amacıyla medreselerin açıldığını söyleyen Kılıçaslan, “ Bu tür yerlerde, Allah(cc) ve Resulü tanıtılmakta, gençlere helal ve haram kavramları öğretilmekte. Toplumun istediği bir gençliğin oluşması için İslami bir hayat oluşturulmak istenmekte. Yani medreselerde özellikle dindar bir nesil yetiştirilmekte.” ifadelerini kullandı.
 
Ergani’de saldırıya maruz kalan Nebi Zülkif Medresesi’nin de dindar bir nesil yetiştirme amacının olduğunu söyleyen Kılıçaslan, “Peygamber efendimiz zamanında nasıl ki İslam’a karşı savaş açılmış, İslam yok edilmeye çalışılmışsa bugünde peygamberlerin varisleri olan âlimler ve onların yetiştirdiği öğrencilere karşı aynı saldırılar yapılmaktadır. Bu saldırıların amacı da âlimlerin yetişmesini engellemek, insanların iyiyi güzeli; doğruyu, adaleti öğrenmesini engellemektir.” şeklinde konuştu.
 
İslam düşmanlarının İslam’a karşı tahammülsüzlüklerinin arttığını ifade eden Kılıçaslan, tüm bu düşmanlıklara rağmen Müslümanların daha fazla çalışması, daha çok âlim yetiştirmesi ve gençlerinde dinlerine sıkı sıkıya bağlanması gerektiğinin altını çizdi.
 
Kılıçaslan son olarak, “Bu çirkinliği gerçekleştirenleri şiddetle kınıyoruz. Allah’ tan (cc) duamız bu insanların yaptıkları yanlışın farkına varmaları ve doğru yolu bulmalarıdır. Eğer doğru yola girmemekte ısrar ediyorlarsa, Allah’ın(cc) onları en şiddetli bir şekilde cezalandırmasını niyaz ediyoruz.” dedi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir