• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
İslami STK`lardan İHH ya destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Gaziantep Gönüllü Kuruluşları adı altında Yeşilsu Meydanı`nda bir araya gelen grup, İnsani Yardım Vakfı`na (İHH) yönelik son günlerde gerçekleştirilen operasyonları protesto etti.
 
Yeşilsu Meydanın`da  toplanan Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklamasını Memur Sen İl Başkanı Mithat Sevin yaptı.
 
Sevin, Türkiye’nin önemli bir sınavdan geçtiğini belirterek, "Son günlerde yaşadığımız ve kaygıyla izlediğimiz bir takım gelişmeler göstermektedir ki, Türkiye önemli bir sınavdan geçmektedir. Milletin iradesi, bir takım güç odakları ve suç lobileri tarafından çeşitli entrikalar ve hukuk dışı operasyonlarla yok sayılmaya çalışılmaktadır. Bu bağlamda yapılan operasyonların bir yenisi de 14 Ocak 2014 tarihinde sabaha karşı Kilis`te gerçekleştirilmiştir.” dedi.
 
 İHH’nın  Kilis ofisinde yapılan aramanın hukuka aykırı bir şekilde gerçekleştiğini öne süren Sevin, " Kilis emniyetinden olmayıp, nereden olduğu belli olmayan Terörle Mücadele ekibi olduğunu söyleyen emniyet mensupları tarafından, arama kararı göstermeksizin İHH`nın Suriye halkına yardımlarının koordine edildiği Kilis ofisine, hukuksuz bir operasyon düzenlenmiştir.Bu operasyonun uygulama şekli çok net bir şekilde göstermektedir ki, uzun süredir İHH`yı El Kaide ile irtibatlandırma çabası, bu aşamaya ulaşmıştır. Direkt İHH`ya tüm planlamalara rağmen suç atamayanlar, bir İHH personelini hedef alarak,  bu personel üzerinden İHH`yı ilişkilendirmeye çalışılmakta, dolayısıyla Türkiye uluslararası kamuoyunda küçük düşürülmeye ve terörize edilmeye çalışılmaktadır." diye konuştu.
Basın açıklaması okunduktan sonra, grup sessiz bir şekilde dağıldı. (Bekir Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir