• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
İlçe Belediye Başkanından Şok Suçlama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti grup sözcülerinin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz`ın icraatlarına yönelik eleştirilerine mecliste cevap vermesini beklediklerini ama cevap alamadıklarını belirtti. Başkan Vekilinin tam da eleştirileri haklı çıkarırcasına ilgisiz alakasız bir bültenle bu eleştirileri savuşturmak istemesinin anlamlı olduğunu söyledi.

Proje üretilmiyor
Bugüne kadar Büyükşehir meclisinden hiçbir önemli yeni ya da büyük projenin geçmediğini savunan Çelikcan; ilçe belediyelerine ödenmesi gereken kırım bedellerinin (Aski, TEDAŞ, Telekom vb. kurumların asfalt kazım bedelleri) kasıtlı olarak hala ödenmediğini, ortak aklı oluşturacak ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri ile birlikteliğin bir türlü sağlanamadığını, geçmiş yönetimleri aratacak kadar abartılı ve gereksiz reklam harcamalarının millet vicdanını kanatmaya devam ettiğini belirterek, "eleştirdiğimiz hususların tamamında Adanalının menfaatleri var, bizim millete hizmetten başka gündemimiz yok" dedi.

Gündeme getirdikleri eleştiri konuları ile ilgili aylardır iyi niyetle çözüm aradıklarını belirten Çelikcan, "ortak aklın" bir türlü ortaya gelemediğini, sorunların görmezden gelindiğini, çözüm mercilerinin altlarındaki koltukların vekil koltuğu olduğunu unutup; erişilmez ve ulaşılmaz adam koltuğu olduğu yanılgısına düştüklerini gözlemlediklerini söyledi.

Şahsi reklamları için harcanan paralar nereden ödeniyor
Aldırmaz`ın şahsi reklamlar peşinde olduğunu iddia eden Çelikcan; "Şimdi buradan soruyorum Sayın Aldırmaz son bir yılda şahsi reklamları için ne kadar para harcamıştır ve bu paraları nereden ödemektedir? Diğer Büyükşehirlerde kırım bedelleri ne şekilde ödenmektedir? Niçin İlçe Belediyeleri ile ilgili projelerde Sayın Aldırmaz hep olumsuz tavır takınmaktadır? Çıksın! Kamuoyuna izah etsin." "dedi

Çelikcan açıklamasının sonunda, "Ama kusura bakmayın, yasal haklarımızı da asla `ortak akıl tabelası altındaki şark kurnazlığına` teslim etmeyiz. Bütün bunlar ortadayken Adana`nın son 25-30 yıllık yönetimlerinde hem de etkin görevlerde bulunmuş biri olarak, mevcut İlçe Belediye Başkanlarına fatura kesmeye çalışmak basiret bağlanması değilse art niyet ifşasıdır. Sayın Aldırmaz Meclis tutanaklarını iyi okusun eleştirilerimiz açık ve net."dedi.

Eleştirilerine Yüreğirlinin hakkını korumak adına sonuna kadar sahip çıkacağını ve yapılan açıklamanın yetersiz olduğunu belirten Çelikcan, "Mevzubahis reklamsa, siyasi hesapsa, kişisel tatminse gerisi teferruat mıdır? diye sorarlar insana."dedi.

Ayhan Kaya - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir