• DOLAR 32.576
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2461.574
  • ...
israil medyası İHH baskınına çok sevindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İnsani Yardım Vakfı İHH’nın Kilis Bürosu’na dün düzenlenen baskın israil medyasında da geniş yer buldu.

israil`in en büyük gazetelerinden Haaretz, baskını "Gazze Filosunun arkasındaki vakfa El Kaide ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle operasyon yapıldı" başlığıyla verdi. İHH`nın 2010 yılında Gazze ablukasını kırmak için gönderdiği Mavi marmara Gemisi`nin büyük bir fotoğrafının kullanıldığı haberde İHH`nın Suriye sınırı yakınındaki bürosuna baskın düzenlendiği ve bir çalışanının gözaltına alındığı bilgisine yer verildi. Doğan Haber Ajansı`na dayandırılan haberde altı ilde düzenlenen El Kaide`ye yönelik operasyonda İHH`nın Suriye sınırındaki Kilis Bürosu`na baskın düzenlendiği belirtildi. Haberde İHH`nın da operasyon yapıldığını doğruladığı fakat El kaide bağlarını reddettiği bildirildi. Haberde ayrıca İHH`nın Suriye`deki muhalif gruplara silah yardımı yaptığı yönündeki iddialara yer verildi.

Ülkenin önemli gazetelerinden The Jerusalem Post da haberi, “Mavi Marmara’yı organize eden kuruluşa El kaide baskını” başlığı ile geniş bir şekilde gördü.

Uluslararası haber ajanslarından Reuters de haberi abonelerine Mavi Marmara’yı organize eden İHH’nın El kaide bağlantısı sebebiyle baskına uğradığı şeklinde verdi.

israil medyasının Doğan haber Ajansı ve Reuters’i kaynak göstermesi dikkat çekti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir