• DOLAR 32.462
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2440.948
  • ...
HÜR-DER Batman`daki iğrenç paneli lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’da geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen ‘Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Yaşayan Öğrenciler’ adlı panele tepkiler dinmiyor.

 

İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (HÜR-DER) Batman Şubesi, konuya ilişkin  yaptığı yazılı basın  açıklamasında,  Kürt halkının,  ar, namus ve haya duygularını yok etmek için gayret ve çalışma içerisinde bulunan kişilerin olduğuna dikkat çekti.

 

Yapılan açıklamada, bölgede bazı şer odakları tarafından gerçekleştirilen ve Kürt halkını ahlaksızlaştırmaya yönelik iğrenç uygulamaları esefle karşıladıkları belirtilerek, “Kürdistan halkının ar, namus ve haya duygularını yok etmek için gayret ve çalışma içerisinde bulunan LGBT  (lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüel ) anlayış ve düşünce sahibi ahlaksız kesimleri ve bu ahlaksızlığı yayan ve savunan kendini bilmezleri, Allah’ın ve Peygamberlerinin laneti ile lanetliyoruz. Bu iğrenç ahlaksızlığa ortam hazırlayan, destek ve yer veren, bu faaliyette bulunan tüm kurum, kuruluş ve şahısları şiddetle kınıyor, ahlaksızlık fiilini halkımıza kabullendirmeye çalışan ihanet çetelerini lanetliyoruz.” denildi.    

 

Halkın ahlaksızlaşması için yol açma gayretine gidilmektedir

Daha önce de bu kesimlerin Kürt kadınının  namusuna  da el attığı hatırlatılan açıklamada, “Bilindiği gibi bundan önce de bazı kesimler, Kürt kadınının  namusunu diline dolayarak ‘Bizler kimsenin namusu değiliz’ diyerek kadınlarımızda namus olgusunu yok etmeye çalışmış,  Kürt kadınını,  ardan,  hayadan,  ahlaktan  ve  edepten uzaklaştırmak istemişlerdi. Bu gün de bu ahlaksızlığın, edepsizliğin bir başka şekli yapılmakta, erkek ve kadın ayırımı yapmadan,  halkımızın  ahlaksızlaştırılması  için  yol açma  gayretine gidilmektedir. Şu çok iyi bilinmelidir ki, Kürdistan halkı namus ve ahlak sahibi iffetli bir toplumdur. Bu şerefli ve izzet sahibi toplumu hiç kimse ahlaksızlaştıramayacaktır. Bizler  de  bu toplumun derdi ile dertlenen kimseler olarak, bu tür yoldan çıkmış, hastalıklı,  ahlak dışı mikroplarla mücadele edecek, Kürt halkının ahlaksızlaştırılmasına  hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz.” ifadelerine yer verildi. 

 

Kürdistan halkı ahlaksızlığa sahip çıkmayarak en güzel cevabı verdi

Namus ve şeref timsali Kürdistan halkının bu tür ahlaksız ve hastalıklı ruhlara karşı en güzel cevabı vereceğinden zerre miktarı şüphe etmedikleri vurgulanan açıklamanın sonunda, “Bu tür ahlaksızların toplumumuz içinde barınamayacaklarını ve Kürdistan halkının bu iğrenç yolu açan ahlaksızlara ve içinde bulundukları kesimlere sahip çıkmayarak en güzel cevabı vereceğine inanıyoruz. Bununla beraber tarih boyunca şeref ve namusu için yaşamış halkımızı bu tür ifsat odaklarını doğru tanımaya davet ediyor, Kürdistan halkını ahlaksızlaştırmak ve namussuzlaştırmak isteyen müfsitlere karşı, Kürt halkının izzetini koruyacağından hiçbir şekilde şüphe etmiyoruz.” denildi.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir