• DOLAR 32.428
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2443.651
  • ...
Batman'da 6 eczane kapatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, 2013 yılında yönetmeliğe aykırı çalıştıklarını tespit ettikleri 6 eczaneyi kapattıklarını söyledi.

 

Eczanelerin sağlık hizmet sunumunun önemli birleşenlerinden bir tanesi olduğunu belirten Bodakçi, “En az bir doktor kadar onlarda önemli kuruluşlardır. Bu kuruluşlarında sağlığın geliştirilmesine ve sağlığın devamlılığına katkıda bulunma adına önemli çalışmaları oluyor. Hastanelerden eczanelere giden reçetelerin usülüne uygun ve doktorların istediği kullanımına uygun bir biçimde tedarik edilerek hastalara verilmesi en asli görevlerinden bir tanesidir. Eczacı, eczanesiyle birlikte aynı zamanda insanları sağlık alanında bilinçlendirmelidir. Bu da mutlaka eczacının işinin başında oturmasıyla olur. Eczacı yerine başkaları oturuyorsa bu çok büyük bir yanlıştır.” dedi.

 

Bodakçi, bazı kötü niyetli eczanede çalışan insanların ve doktorların, bir takım değişik hesapların içine girdiğini belirterek bu kişilerin hem kamoyu hem de devleti zarara uğratan bir takım uygulamalar içerisine girebildiklerini ifade etti.

 

Bodakçi, bu kişilerin gereksiz ve haksız yere reçete düzenlediklerine dikkat çekerek, “Reçete düzenleme olayından da bazıları tarafından haksız kazanç sağlanılıyor. Bizde bu tür haksız uygulamalara izin vermiyoruz. Bu yüzden son 2 yıldır Batman’daki eczaneleri mercek altına aldık. Son bir yıl içerisinde de bu konuda kampanya başlattık ve usülsüz çalışan hiç kimseye musamaha göstermiyoruz. Bu çalışmamızı eczane odasıyla birlikte yapıyoruz. Eczacı eczanesinde oturmuyor, sadece diplomasını kullandırtıyor. Bizde bu uygulamaya izin vermiyor ve eczaneci gelecek, eczanesinin başında oturacak. 3 defa denetliyoruz bu eczaneleri ve eğer ki eczaneci yerinde oturmuyorsa o eczacı muvazalı oluyor. Muvazadan dolayı da eczanesi kapatılıyor. 5 sene boyunca da hiç bir şekilde mesleğini icra edemez.” ifadelerini kullandı.

 

Batman merkez ve ilçelerinde 111 tane eczenenin olduğunu ve bir yıl içerisinde en az bin defa tümünü denetlediklerini vurgulayan Bodakçi, yönetmeliklerine aykırı çalıştıklarını tespit ettikleri 6 eczaneyi kapattıklarını kaydetti.

 

Optikleri de denetlediklerini ifade eden Bodakçi, optisyenleri de yerlerinde görmedikleri takdirde ceza-i işlem uyguladıklarını söyledi. Gözlük işi yapan herkesin mutlaka bir optisyen çalıştırmak zorunda olduğunu belirten Bodakçi, şimdiye kadar 30 bin TL civarında para cezası kestiklerini dile getirdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir