• DOLAR 34.261
  • EURO 37.408
  • ALTIN 2921.184
  • ...
`Acırım Billahi Tükürsem Yüzüne...`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir`deki çıplak protestonun mimarı kemalist genç Y.K ortaya çıktı.

İzmir`in Karşıyaka İlçesi Bostanlı semtinde, Yükseköğretime Geçiş Sınavı`na (YGS) kız adaylardan Ş.A.`nın başörtüsüyle alınmasını protesto eden erkek aday Y.K., üzerindeki giysilerini çıkartıp vücudunun üst bölümü çıplak kalacak şekilde sınava girmek istedi.

Bunun üzerine görevlilerce salondan çıkartılan ve sınav bitene kadar güvenlik notasında bekletilen Y.K., daha sonra gözaltına alınırken, hakkında "Kişilerin huzur ve sükununu bozma ile hakaret" suçlarından işlem yapıldı.

 


"O AN TEPKİMİ DİLE GETİRDİM"
Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü ikinci sınıfa devam ettiği sırada okulunu yarım bırakıp tekrar sınava giren Y.K., o sırada ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle tepkisini dile getirdiğini söyledi. Y.K., "Türbanlı bayana müdahale edilmemesi üzerine görevlilere başvurdum. Onlar bu durumunun normal olduğu karşılığını verince ben de kendime göre tepkimi dile getirdim. Olayın kadın erkek ayrımcılığı olduğuna inandım. Sonrasında ise ifademde de belirtiğim olaylar yaşandı" dedi.

İNTERNETTE PAYLAŞTI
Karakolda serbest kalması ardından Y.K., yaşadıklarını internetten de paylaştı. Olayın tutanağını da yayınlayan Y.K., protestosuna çeşitli kesimlerden destek ve tepki geldiğini de söyledi.


NE OLMUŞTU?

Türkiye`de Kemalist azınlığın İslam düşmanlığı sınır tanımamaya devam ediyor. Dini gerekleri ve inançları için başörtüsü takan insanlara dahi sağduyulu davranamayan azgın azınlık son olarak kendisini YGS sınavlarında gösterdi. Başörtlü bir adayın sınava alındığını gören kemalist kişi üstündekileri çıkararak sınava çıplak bir şekilde devam etti.

Şikayet sonrası soyunan öğrenci Yiğit K. Hakkında tutanak tutulup sınavı iptal ediliyor.


BAŞÖRTÜLÜ ADAYA TEPKİ İÇİN SINAV SALONUNDA SOYUNDU

Dün 1.7 milyon YGS adayı ter döktü. Sınav öncesinde sıkı aramalar yapıldı. En dikkat çekici olay ise iddiaya göre İzmir Mavişehir Emlak Bankası İlköğretim Okulu’nda yaşandı. Sınav salonuna giren Yiğit K. Salonda başörtülü bir adayın olduğunu görünce yetkililere tepki göstererek başörtülü kişinin neden sınava alındığını sordu. ‘Tutanak tutulacak’ cevabını alan Yiğit K. başörtülü adayın sınava devam etmesi üzerine soyundu ve belden yukarı çıplak kaldı. Daha sonra sınav salonuna gelen bir yetkili Yiğit K’ya sınavının iptal edildiğini belirtip daha sonra karakola götürüldü.

GÖREVLİLER HAKKINDA ŞİKAYETÇİ OLDU

Başörtülü YGS adayının sınavına devam ettiğini ileri süren Yiğit K. başörtülü adayı salondan çıkarmayan sınav görevlilerinden şikayetçi oldu. Konuyla ilgili başta Bostanlı Polis Merkezi Amirliği olmak üzere İzmir Emniyet Müdürlüğü böyle bir tutanağın varlığına ilişkin bir yalanlamada bulunmazken, tutanağın cep telefonuyla çekilmiş bir örneği internet ortamında paylaşıldı.

İşte o tutanak




Bu haberler de ilginizi çekebilir