• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 16 Temmuz Salı Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Hâkimiyet Gazetesi; `Müftülük Afrika İçin 133 Bin TL Topladı`
Batman İl Merkezinde 93.160,95 TL, ilçelerimizden de 40.420 TL yardım toplandı. Toplanan yardımlar Diyanet İşleri Başkanlığının bu maksat için açtığı hesaba yatırıldı.

`Bilge-Der`den İftar Yemeği`
Batman`da yaptığı kültürel faaliyetlerle ismini duyuran Bilge-Der, sivil toplum kuruluşları arasında dayanışma ve kaynaşma amaçlı iftar yemeği verdi.

Medya Gazetesi; `90`lık Dedeyi Eşek Isırdı`
Eşeğini ahıra götürmek isterken bir anda huysuzlaşan eşek 90`lık dedeyi ayağından ısırdı. İlginç olay Batman Gercüş ilçesi gökçe pınar köyünde yaşandı. Eşeğini ahıra sokmak isteyen 90 yaşındaki Mehmet Emlük isimli yaşlı dede eşek bir anda huysuzlaşınca 90`lık dedenin sol ayağını ısırdı.

`Soğuksu Köyü Yolunda Kaza. 1 Yaralı`
İftar Yemeği için Balık avlamaya gitmekte olan Enes Yıldız adlı motosiklet sürücüsüne Özel Oto çarparak yaralanmasına sebep oldu. Yaşanan kazada çarpmanın etkisiyle vücudunun çeşitli yerinden ağır yaralanan Enes Yıldız adlı kişi kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Pusula Gazetesi; `Uyuşturucu Tacirlerine Darbe`
Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında önceki gün 2 ayrı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 3 kişi gözaltına alınırken toplam ağırlığı 19.616 gram gelen esrar maddesi ele geçirildi.

`Esnaf Zor Durumda`
Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu başkanı Şevki Taş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Son dönemde ABD ve Avrupa birliğine üye bazı ülkeler ekonomilerinde meydana gelen çalkantıların herkesi etkilediği gibi Türkiye`yi dolayısıyla Batman`ı ve Batmanlı esnafı etkilediğini belirtti.

Doğuş Gazetesi; `Oğlumu Nasıl Göreceğim ?`
D Tipi Kapalı Cezaevinde yatan oğlu M. Garip Özer`in sevkinin Erzurum`a çıkarılıp götürülmesine tepki gösteren yaşlı ve hasta olan baba Şeyhmus Özer, oğlunu bir daha göremeyeceğinden endişe ettiğini belirterek, kendilerinin cezalandırıldığını ve yetkililerden bu durumun düzeltilmesini istedi.

`KOM`dan Zehir Tacirlerine Geçit Yok`
Batman Emniyet Müdürlüğü uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor. KOM ekipleri yaptıkları 2 ayrı operasyonla 19 kilo 616 gram esrar maddesi ele geçirdi.

Mezopotamya Gazetesi; `Akdoğan: BDP, KCK ve PKK Süreci Sabote Ediyor`
AK partinin kuruluş yıl dönümü nedeni ile verilen iftar yemeğinde konuşan Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Kürt sorununun çözümünde BDP, KCK ve PKK`nın süreci sabote ettiğini söyledi.

`TOBB İstişare Toplantısı Gerçekleştirdi`
TOBB Birlik Merkezi`nde gerçekleştirilen ve Hisarcıklıoğlu başkanlığında yapılan toplantıda bölgenin sorunları ve çözüm önerilerinin yanı sıra ülke ve dünya ölçeğindeki ekonomik gelişmeler masaya yatırıldı.

Batman Postası Gazetesi; ``Vatandaşın Su Sıkıntısı Derhal Giderilmelidir``
Batman`da yaz aylarında her sene birçok mahallede su sıkıntısı çekilmektedir. Bu sıkıntının derhal giderilmesini isteyen Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat yaptığı yazılı açıklamada "Yıllardır kengeren haline gelen Batman`daki su kesintileri yaz mevsimlerinde doruğa çıkmaktadır. Batman`ın âdete kaderi haline gelen susuzluk bu yıl ramazan ayında ve mevsimin en sıcak günlerinde Batman`ın birçok mahallesinde su sıkıntısı yaşanırken en çok Seyitler Mahallesi sakinlerini vurdu. Günlerdir suları akmayan ve sıcak günlerde büyük sıkıntılar yaşayan seyitleri mahallesi sakinlerinin bu sorunları derhal giderilmelidir.

Batman Gazetesi; `Ulaş Köyünde Yangın`
Gercüş ilçesinde çıkan yangında bir evde hasar meydana geldi, hayvanlar telef oldu. Edinilen bilgiye göre, Ulaş Köyünde Ramazan Kızmaz`a ait bahçede henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın, Gercüş Belediyesi itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla söndürüldü. Yangında Kızmaz`a ait 2 adet boğa, 1 keçi, 10 kümes hayvanı, 15 adet arı kovanı telef oldu, ev eşyaları da kullanılamaz hale geldi.

Çağdaş Gazetesi; `Hırsızlar `Su` Deposuna Dadandı`
Adres tanımayan hırsızlar, dışarıda gördükleri her şeyi götürüyor. Batman-Siirt çevre yolu üzerindeki Kösetarla-Kumtepe mezrası yakınındaki su deposunun enerjisini sağlayan kabloların çalınması köylüleri zor durumda bıraktı. Kösetarla köy muhtarı Kadri Tirki, köy içme suyunu sağlayan su deposundaki trafo kablolarının bir süre önce hırsızlarca çalındığını söyledi. Muhtar Tirki, hırsızlarla başlarının dertte olduğunu ifade ederek; "Köye su veren deponun bile kabloları çalındı. Kendi imkânlarımızla depoya yeni kablo aldık. Şimdi köye su veriliyor. Fakat her an kablolar tekrar çalınacak diye endişeliyiz" dedi.
Veysi Rüzgâr, M.Sıddık Demir - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir