• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Mevlit Kandili coşkuyla kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - yaptığı hayır faaliyetleriyle bilinen Hükümlü-Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YUSUFİ-DER), Hz. Muhammed'in (sav) kutlu doğumu münasebetiyle dernek binasına bir program düzenledi.

 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Hz. Muhammed’in (sav) hayatını anlatmanın zorluğuna vurgu yapıldı. Günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Ahmet Arık, “Mevlit kandili Hz. Muhammed’in (sav) doğumudur. Allah Resulünden bahsedilecekse onun sahabelerinden de bahsetmek gerekir. Abdullah b. Huzafe gibi sahabeler, canlarını hiçe sayarak onun yolunda can vermek istediler. Hz. Muhammed’in yolundan gidenler asla korkaklar olamazlar.” ifadeleriyle, Hz. Muhammed’e iman etmenin cesaret gerektirdiğine dikkat çekti.

 

Mevlit Programına konuşmacı katılan Cengiz Aydın ise şunları kaydetti: “Bugün Peygamberimizin doğum günüdür. Hz. Muhammed’in hayatını anlatan çok kitap vardır ama onun hayatını anlatmak kadar zor bir durum yoktur. Onun hayatını anlatmak ve konuşmak öyle büyük bir mutluluktur ki, nereden başlayacağımızı bazen şaşırıyoruz. Bugün onun doğumudur lakin size onu nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Bu kâinat onun ışığıyla yaratıldı. O öyle bir peygamberdir ki, Allah’ın ayetinde buyurduğu gibi bizim sıkıntıya düşmemiz onu çok üzüyor.”

 

İslam âlemine hayır dualarında bulunan Fuat Hoca’nın yaptığı dua, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

 

Program, yapılan meyve ikramıyla sonra sona erdi. (Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir