• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
`Mescidi Aksa Yahudileştiriliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE- Gazze`deki Filistin Hükümeti, Kudüs ve Mescid-i Aksa`nın bugüne kadar görülen en şiddetli Yahudileştirme dalgasıyla karşı karşıya olduğunu belirti.

 

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı İsmail Rıdvan, Gazze`deki El-Umeri El-Kebir Camii`nde düzenlenen davet buluşmasında yaptığı konuşmada, ümmetin içinde bulunduğu kaybolmuşluktan ve krizlerden çıkış yolunun, zafer ve izzete ulaşma yolunun Kur`an`a ve Sünnete sarılmak olduğunu ifade etti.

 

Filistin üzerinde oynanan oyunlara dikkat çeken Rıdvan: “İşgal rejimi Mescid-i Aksa`yı önce zaman olarak daha sonra da mekân olarak ikiye bölmek ve ardından da Mescid-i Aksa`yı yıkıp yerine heykel inşa etmek istiyor.” dedi.

 

İslam dünyasının Gazze’de ve farklı ülkelerde yaşadıkları sorunlara da değinen Rıdvan, Müslümanların dünyanın dört bir yanında zulme uğradığını belirterek Müslümanların daha duyarlı olması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Rıdvan konuşmasının devamında,  Gazze Şeridi`nin abluka altında tutulduğunu, Gazze halkının ilaçtan, gıdadan, elektrikten ve birçok şeyden mahrum bırakıldığını ve ablukayla Filistin halkına boyun eğdirmek istediklerini ifade etti.

 

Rıdvan, İslam ümmetinin bugün içinde bulunduğu durumla Peygamber Efendimiz ‘in İslam`ın ilk yıllarında çektiği sıkıntılar arasında bağ kurarak, Peygamber Efendimiz ‘in davetinden ve cihadından kesitler aktararak konuşmasını sonlandırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir