• DOLAR 32.452
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2437.68
  • ...
Malatya Sanat Sokağı'nda sona gelindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - Sümer Lisesi ile Merkez Bankası arasında 9 bin metrekarelik alan üzerine yapılan Sanat Sokağı içerisinde; kitap kafe, gençlik merkezi, kent müzesi, Malatya mutfağı, sohbet kafe ile türkü kafe ve halıcı konağı bulunuyor.
Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre; Sümer Ticaret Meslek Lisesi ile Merkez Bankası arasında 9 bin metre kare alan üzerine yapılan Sanat Sokağı, bünyesinde 7 ayrı proje bulunuyor.

 

İnşaat büyük oranda tamamlandı
Kaba inşaatı tamamlanarak, ince işlerin devam ettiği Sanat Sokağı’nda proje geneli yüzde 75 oranında tamamlandı. Hava şartlarına göre çalışmaların sürdürüldüğü Sanat Sokağı’nda kayra, traverten, andezit ve yapay seramik kaplamaları yüzde 90 seviyesinde tamamlanırken, ahşap döşeme ile tavan, kapı ve pencere işleri ise devam ediyor.

 

Proje ayrıntıları
9 bin metrekarelik alan üzerinde 3 bin 500 metre kare kapalı alana sahip olan Sanat Sokağı içerisinde;
 

Kitap Kafe: 750 metrekarelik kitap kafe, 300 metrekarelik bahçe ile bodrum, zemin ve +1 kat olmak üzere toplam 3 kattan oluşuyor.
 

Gençlik Merkezi: 350 metrekarelik gençlik merkezi, bodrum, zemin ve 2 kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşuyor.
 

Kent Müzesi: 440 metrekarelik kent müzesi, bodrum, zemin ve +1 kat olmak üzere toplam 3 kattan oluşuyor.
 

Malatya Mutfağı: 750 metrekarelik kitap kafe, 300 metrekarelik bodrum, zemin ve +1 kat olmak üzere toplam 3 kattan oluşuyor.
 

Sohbet Kafe: 750 metrekarelik sohbet kafe, bodrum, zemin ve +1 kat olmak üzere toplam 3 kattan oluşuyor.
 

Türkü Kafe  ve Halıcı Konağı: 410 metrekarelik kafe ve konak, bodrum,  zemin ve +1 kat olmak üzere toplam 3 kattan oluşuyor.  (Enis Ağırbaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir