• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Şehit İbrahim Hoca Rahmetle Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN  - İbrahim Kızmaz, 01.01.1956 tarihinde Batman`ın Gercüş İlçesine bağlı Akburç (Kelehe) köyünde doğdu. Eğitimini tamamladıktan sonra Nusaybin`e bağlı Tepeüstü (Tılmınar) köyünde yedi yıl boyunca öğretmenlik yaptı. 1984 yılında Nusaybin`e yerleşti. 06 Ocak 1992 yılında ise mürtet örgüt tarafından şehit edildi.
 
Nusaybin’de 6 Ocak 1992’de PKK’lilerin düzenlediği silahlı saldırıda yaşamını yitiren İbrahim Hoca, Düşünce Der  tarafından düzenlenen bir program ile anıldı.
 
Düşünce Der,  PKK’lilerin, okul çıkışında öğrencilerinin gözleri önünde kurşun yağdırarak katlettiği İbrahim Hoca’yı şehadetinin 23. yılında düzenlediği etkinlik ile andı. Programa İbrahim Hoca’nın sevenleri ve öğrencileri katıldı
 
Programda İbrahim Hoca’nın hayatı ve mücadelesi anlatıldı. İbrahim Hoca’nın hayatından kesitlerin aktarıldığı programda, kendisi aynı zamanda bir şair olan İbrahim Hoca’nın şiirleri okundu.
 
Kur’anı Kerim ve Mevlid’in okunduğu program kapsamında İbrahim Hoca başta olmak üzere Nusaybin’de devlet ve PKK tarafından katledilen vatandaşların fotoğrafların  yer aldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
(Halil Akbalık –İLKHA)
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir