• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
`Var oluş sebebimiz, kayıtsız şartsız Allah`a itaattir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA- Konya İnanç Özgürlükleri Platformu yaptığı 331. hafta basın açıklamasında taraf olmanın kirliliğine ve Müslümanları, doğruların yapılmadığı takdirde inançları askılıkta duran içi cansız elbiseye benzetti.
 
Basın açıklamasını okuyan Mustafa Büyük Sarıkulak, “Son zamanlarda yaşadıklarımız bizlere gösteriyor ki her şeye rağmen taraf olmanın kirliliği daha bir netlik kazanmaktadır, haksız bir yöntem ile de olsa bunda hiç bir sakınca görmeden yolda yürümeye devam edenler var. Demek ki doğru bilgiler her kişide aynı kabule dönüşmüyor, doğru kaynaklardan elde edilen bilgilerin gereği yapılmadıkça değerlerimiz ve inançlarımız işimize geldiğinde kullanılmak üzere kenarda bekletilmekte ve buda bizi inançları askılıkta duran içi cansız elbise gibi göstermektedir. Yani ruhsuz yani ceset gibi.. Aramızda tartışa durduğumuz İslami doğrular bir başkasına anlatırken ruhsuz, bir başkasından işittiğimizde, kafa sallayarak tasdik ettiğimiz onayladığımız kuru bir gerçeğe dönüşmektedir. “dedi.
 
Değerlerin hiçe sayılarak tüketildiğine de değinen Sarıkulak, “Değerlerimizi bilinçsizce tüketiyoruz. Tabii ki kapitalist sistem içerisinde tüketmeye odaklanmış, sistemin izin verdiği ölçüde inanmaya ve yaşamaya meyyal, her şeyiyle dünyevileşmiş, Ahiret endişesinden uzaklaşmış, insan modelleri oluşmaktadır. Zihnimizde, yüreğimizde, hayatımızda Kur`an-ı tüketirsek gelinecek nokta budur.” şeklinde konuştu.
 
İnsanların varoluş sebebinin kayıtsız şartsız Allah’a itaat olduğunu belirten Sarıkulak, “Oysa şunu çok iyi bilmeliyiz ki var oluş sebebimiz, kayıtsız şartsız Allah`a itaattir. Bu hayatın bütün evrelerinde geçerlidir, bu gerçeği kabul edenler Hak`ta olanlardır. Dünyada yaşarken biz, bir şekilde Hak`ta yer almış olmamızdan dolayı, Hakkın karşısında olan batılla mücadele halindeyiz. Biz inanıyoruz ki Hak- batıl mücadelesinde mutlaka Hak galip gelecektir. Hakkın yanında yer alanlar da izzeti, şan ve şerefi kazanacaklardır, değerlerini tüketerek ikiyüzlü davrananlar ise, kaybedecektir. İster bu dünyada isterse Ahirette. Ama mutlaka... Durduğumuz yeri gözden geçirmek kendi menfaatimize olacaktır.” ifadeleriyle basın açıklamasına son verdi.
 
(İlyas Yavuz, İsmail Yılmaz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir