• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
İLKHA Muhabirlerine Takipsizlik Kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen 2 Kasım 2013 tarihindeki Özcan Temel cinayeti davasında haber amaçlı olarak olay yerinde bulundukları için, haksız bir şekilde gözaltına alınan 2’si İlke Haber Ajansı muhabiri olmak üzere 27 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.
 
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Keramettin Kaya imzasıyla gönderilen takipsizlik kararında, gözaltına alınıp bırakılan 2’si İlke Haber Ajansı Batman muhabiri olmak üzere 27 kişi hakkında olayla ilgili hiçbir delil bulunmadığını belirledi. Gönderilen yazıda, “Şüpheliler hakkında belirtilen müsnet suçlardan Cumhuriyet Başsavcılığımızca ayrı ayrı kamu adına Kovuşturma yapılmasına yer olmadığına ve kararın taraflara tebliğine...” denildi.
 
2 Kasım 2013 tarihinde HÜDA PAR gönüllülerinin seçim çalışması yaptığı bir sırada PKK/BDP`lilerin fiili saldırısını görüntülemeye çalışan İlke Haber Ajansı Batman Muhabirleri M. Fatih Akgül ve Yasir Oğuz ile toplamda 27 kişi, Özcan Temel cinayetiyle suçlanmıştı.
 
Suçlanmanın ardından İLKHA Batman Muhabirleri M.Fatih Akgül ve Yasir Oğuz ile A.K, A.K, A.T, A.C, A.A, A.Y, A.G, A.V, A.V, C.R, D.Ş, F.R, F.R, H.Ş, H.O, M.M, M.K, M.A.Ş, M.E.Y, M.Z.T, M.S.A, M.G, Ö.G, S.Y, Y.A polis tarafından hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmıştı. Bunlardan çoğu ise 48 saat boyunca gözaltında kaldı.
 
Batman Petrol Mahallesi`nde, 2 Kasım 2013 Cumartesi günü Temel ailesinin sokak arasında yaptığı düğün, akşam saatlerinde kimlikleri henüz belirlenmeyen bir grup tarafından basıldı. Saldırı sonucu 2 çocuk babası Özcan Temel (25) olay yerinde hayatını kaybetmiş, biri kadın 2 kişi de yaralanmıştı. (İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir