• DOLAR 32.465
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2441.5
  • ...
`Gazeteciler özgürlük mücadelesinde önemli rol oynuyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN-  Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Mehdi Oğuz, Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada, günümüzde dünya üzerindeki birçok mazlumun sesi olan ve mazlumların feryatlarını dünyaya duyuran tarafsız ve objektif gazetecilerin insanlığın özgürlük mücadelesinde önemli bir fonksiyon icra ettiğini belirti.

Her doğru bilginin bir hidayet olduğuna dikkat çeken HÜDA PAR Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz. Doğru haber yapan gazetecilerin insanlığın hidayetinde pay sahibi olduğunu ifade etti.
 
Oğuz daha sonra  “Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteciler insanımızın en doğal hakkı olan bilgi almalarını zamanında, doğru ve eksiksiz sağlama gibi önemli bir görevi de üstlenmişlerdir." Dedi.
 
Oğuz, partilerinin programında basınla ilgili düzenlemelere değinerek, “Özel hayatın ve haberleşmenin güvenliği ile ilgili her türlü yasal tedbir alınması, doğru bilgi ve haber alma hürriyetinin korunması, basın ve iletişim özgürlüğünün sağlanması için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalısı gerektiğine inanıyoruz. Yazılı ve görsel basın sektöründe tekelleşme ve kartelleşmeye fırsat verilmemekle beraber medyayı denetleyen RTÜK`ün medya üzerinde siyasî baskı aracı olarak kullanılmaması için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.” İfadelerine yer verdi.
 
Gazetecilerin zorlu, yorucu ve meşakkatli bir süreç içerisinde görev yapan ciddi fedakârlıklar içerisinde mesleklerini sürdürdüklerinin altını çizen Oğuz,  “Mesleklerini icra ederken birçok engelleme ve saldırılara maruz kalan gazetecilerin hak ettikleri çalışma şartlarına ve işlerinin arz ettiği saygınlığa sahip olmaları gerektiği inancındayım. Ülkemizde basının haber almasını engellemek için pek çok müdahale yapılmış, gazeteciler yaralanmış, gözaltına alınmış, fotoğraf çekmeleri engellenmiş, kameraları kırılmış, işten atılmışlar. İstatistiklere göre; genel işsizlik oranı yüzde 9 iken, gazetecilerde bu oran yüzde 20`leri aşmıştır. ” İfadelerini kullandı.
 
Oğuz açıklamasının sonunda, “Temennimiz Basınımızın Ülkemizde bulunan her kesim için sağduyulu ve tarafsız haber yapması ve sağduyulu ve tarafsız haber yapan basının hak ettiği konuma kavuşmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Van`ın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlar, meslek hayatlarında başarılarının devamını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.” İfadelerini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir