• DOLAR 32.586
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2458.575
  • ...
Çağın En Büyük İmtihanı “Göz Zinası”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Harama bakmak, İblis’in zehirli oklarından bir oktur. Kim Allahu Teâlâ’nın azabından korkarak ve rızasını umarak harama bakmaktan vazgeçerse, Allahu Teâlâ o kimseye tadını kalbinde hissedeceği bir iman ve ibadet lezzeti bahşeder. (İbni Ömer)
 

Göz bakarsa, kalp kayar; gözüne hakim olamayan, kalbi hissiyatına da (duygularına) hakim olamaz. Bir bakışla başlayan günah kalbi istila eder ve nuraniyetini zedeler.
 

Gözünü koruyamayan, gönlünü de koruyamaz! Sakınılmayan gözden giren haram suretler ve şekiller hayallere yerleşip kalbi kirletir ve insani arsız / hayâsız hale getirir. Bu eylemleri yapan kişi asla elde edemeyeceği suretlerin hayaliyle perişan olur. Böylece ilerde ki hayatı her ne kadar güzel olursa olsun o kurduğu hayallere ulaşamadığı için hayatı ona hep zehir gibi geçer.
 

Haram bakış; kalpteki ilim ve marifet nurunu söndürür ve kişiyi manen zehirleyip öldürür.
Haram bakış; kalpleri kirletir. Şehvani duyguları galeyana getirir, şehvani duyguların artmasıyla kişi harama daha çok meyilli olur.
 

Haram bakış; meleklerin ve ruhanilerin nefretini mucip olur, kişi rahmetten ve inayetten uzaklaşır.
.
“Ya Ali! Bir bakışa ikinci bir bakışı ekleme; çünkü birinci bakış lehine ise de ikinci bakış aleyhinedir.” Hani çamuru duvara atarsın yapışmazsa bile izi kalır ya birinci bakışta öyledir sadece kalpte iz bırakabilir ama ikinci üçüncüsünde kesinlikle o çamur yapışacaktır.
 

İblis’in zehirli oklarına hedef olmamak için gözlerini kapa; sağa sola lüzumsuz yere bakma; gözler kapaklı yaratılmış, gerektiği zaman gözlerini yum, her şeye bakma, gönlünü zararlı tesirlerden kurtar hele şeytanın ekranından kesinlikle uzak dur, zaruret dışında çarsı pazarda dolaşma, ahiret yolcusu olduğunu bir an bile unutma…
Zira gözünü ve gönlünü koruyamayanlar büyük davaların adamı ve uzun yolların yolcusu olamazlar fani lezzetlerin karanlık sokaklarında heba olurlar.
Allahu Teâlâ bizi, gözünü ve gönlünü koruyanlardan eylesin. ( amin)
 

Bayram Samsa / Malatya
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir