• DOLAR 34.297
  • EURO 37.5
  • ALTIN 2915.8
  • ...
Kolonya fabrikasında patlama: 7 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – Van-Erciş Karayolu üzerinde bulunan Esvan Kolonya fabrikasında sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 2’si ağır olmak üzere toplam 7 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezine kaldırıldı.

 

Patlamanın kolonya yüklü aracın donan mazot deposunun ısıtılmaya çalışıldığı sırada meydana geldiği iddia edildi.

 

Edinilen bilgiye göre; olay, sabah saatlerinde Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana geldi. Temizlik ürünleri imalatı yapan Esvan firmasına ait bir kamyon, malzeme yüklemek üzere depoya yanaştı. Bu sırada stop eden kamyonun çalışmaması üzerine ismi öğrenilemeyen kamyon sürücüsü tüple kamyonun yakıt deposunu ısıtmaya çalıştı. Deponun çevresinde bulunan kablolar bir anda alev aldı. Çevredekiler yangın söndürme tüpü ve suyla yangına müdahale ettikleri sırada kamyonun yakıt deposu büyük bir gürültü ile patladı.

 

Patlamanın etkisi ile yangına müdahale edenlerden Hikmet Çolu,  Ercan Çolu ve Hüsref Çolu Van Bölge ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, İsimleri öğrenilemeyen 2 kişi ambulanslarla YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezine kaldırıldı. Hafif yaralanan iki kişi ise olay yerinde ayakta tedavi edildi.

 

Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir