• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Van'da kaza oranları düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler-Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Alparslan,  Van’da 2013 yılında yaşanan trafik kazaları oranının önceki yıllara göre ciddi oranda düştüğünü bunun sebebinin ise yollarda yapılan iyileştirmeler olduğunu ifade etti.

 

Bayram gidiş ve dönüşlerinden normal zamanlarda yaşanan trafik kazalarına kadar bu oranların net bir şekilde ortaya çıktığını söyleyen Alparslan, “Bir yılın tamamını ele aldığımız zaman önceki yıllara oranla kaza oranlarının ve özellikle de ölümcül kazaların çok daha az olduğunu görüyoruz.  Ülkemiz ve ilimiz bazında aynı şeyler söz konusudur. Bizler bunu yapılan yol genişletme çalışmaları ve ilçe yollarımızda yapılan iyileştirmelere bağlıyoruz.” dedi.

 

“Trafik sorunları seçimlerinden sonraya kaldı”

Kent merkezinde yaşanan trafik sorunlarına da değinen Alparslan, aynı şeyleri il trafiği için söylemelerinin mümkün olmadığını belirterek, “Maalesef biz aynı iç açıcı şeyleri il trafiği için söyleyemiyoruz. Çünkü daha halen bitmemiş olan çevre yolumuz var. Çevre yolumuz şehir içi trafiğini rahatlatacaktı. Ama maalesef bitmeyen bir çevre yolu şehir merkezindeki trafiği de allak bulak etti. Yine kent merkezinde bulunan köy garajları da trafik akışını olumsuz yönde etkilemektedir. İnşallah önümüzdeki belediye seçimlerinden sonra ulaşım mastır planı devreye sokulursa bu sorunları büyük ölçüde geride bırakmış olacağız.” diye konuştu.

 

TOKİ’lerde yaşanan ulaşım sorununa da değinen Faruk Alparslan,  Edremit TOKİ’deki sorunun kısa sürede çözüleceğini ancak diğer TOKİ konutlarındaki sorununda Mart seçimlerinden sonraya kalacağını belirtti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir