• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Basın mensupları öğrencilerle buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus Medya Mensupları Derneği (MEDYAD) tarafından başlatılan “Medya ve Öğrenci Kaynaşması”  programı kapsamında Tarsus Anadolu Lisesi öğrencilerine seminer verildi.
 
Tarsus Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen panelde, Anadolu Ajansı Tarsus Temsilcisi Selahattin Özbozkurt, gençlerin sosyal medya ile dizilerden etkilenecek bağımlılıklara dikkat etmeleri gerektiğini ve mutlaka kentlerinde olup biteni değişik medya kuruluşlarından takip ederek olayları yorumlamaları gerektiğini belirtti.
 
Tarsus basının gelişimi hakkında bilgi veren Tarsus Ekspres Gazetesi editörü Yakup Boncuk Tarsus’ta ki medyanın çalışmasını içeren istatistik açıklamalara yer verirken, içinizden gazeteci olmak isteyenlerin olması durumunda mutlaka eğitim almaları gerektiğini önemle belirtiyorum ve okulun aksatılmaması bu eğitimin en büyük ayağıdır dedi.
 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu temsilcisi ve Medya Mensupları başkanı Okan Çalışkan’ın da hazır bulunduğu panelde, Çalışkan, gazetecilerin ve medyanın bugünkü durumunu ortaya koyan önemli açıklamalar yaparken, öğrencilere Türkiye Gazeteciler Federasyonunun gazetecilik adına verdiği mücadelesinden de örnekler verdi.
 
Toplantı sonunda okul yönetimi tarafından panele katılan gazetecilere plaket verildi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir