• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Savcı Zekeriya Öz`e çok kritik sorular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Dubai`de altı günlük krallar gibi tatilin 77 bin liralıkparasını iş adamına ödeten savcı Zekeriya Öz`ünuçak biletleri de el yakıyor. Öz son iki yıl içinde THYile 60 kez uçuş yaparken bu seyahatlerin 31`indeBusiness Class kullandı. Öz`ün 60 uçuşunun faturası62 bin 252 lirayı bulurken, 31 Business yolculuğunmasrafı ise 53 bin 217 TL tuttu. Yaklaşık 6 bin 500 lira maaş alan Savcı Öz`ün iki yıl boyunca her ayortalama 2 bin 600 liralık uçak faturası ödediğibelgelenirken bu değirmenin suyu da merak edildi.
 
SPONSORU MU VAR?
Tatil parasını iş adamlarına ödeten Öz, savcı maaşıyla Business Class tercihi yapıp tek biruçuş için kimi zaman 5 bin kimi zaman ise 8 bin lira ödemesi kafaları karıştırdı. Öz`ün bu kadar yüksek meblağları gerçekten cebinden mi ödediği yoksa, uçak biletleri için de işadamı gibi sponsor kullandığı sorusu akıllara takıldı.

TEK UÇUŞ 8 BİN 419 TL

Savcı Öz`ün kendi cebinden 4150 dolarödeyerek yaptığını iddiaettiği Dubai tatilinin uçak bilet ise dudak uçuklattı. Öz, paranın bir iş adamı tarafından ödendiğiniyalanladığı tatil için "otelde sadece bir öğün aldıklarını, diğeryemekleri dışarıda ucuzmekanlarda yedikleri" açıklamasını yapmıştı.Yemek için ekonomikçözüm arayan Öz`ünBusiness Class uçtuğu Dubai tatilinin gidiş-dönüş bir kişilik biletfiyatı ise 8 bin 419 TLtutuyor. Öz yanında eşi ve çocuklarıyla gittiğitatilin uçak biletlerini de cebinden ödediğini iddiaetmişti.
BİLETİNİ KİM KESTİ?
Savcı Öz`ün bu kadar sık uçması ve uçuşlardaekonomi sınıfı biletlerifiyat olarak neredeyse 10`a katlayan Business Class`ı seçmesi bir başka ihtimali daha dillendirdi. Bu kadar çok uçan ve biletleri onbinlerce lira tutan Zekeriya Öz`e bu uçakbiletlerinin kim tarafındanverildiği sorusu akıllarageldi. Savcı Öz`ün 6 bin500 lira maaşla bu biletleri nasıl aldığı soruişareti olarak kaldı.
HANİ BELGE SAVCI?
Zekeriya Öz`ün sadeceoda ücretleri 16 bin 377dolar tutan tatilinin, bir işadamı tarafındanödenmesi belgelenirken,soruşturmaları için Başsavcı`yı bile bekleyemeyen savcı Öz bu iddiaları yalanlamak için HSYK`nın kararınauymak adına üç günbekledi. İddialara göre üç kişi, geçmişe dönükfatura bulmak için üçgündür çaba harcıyordu. Ama bu çabalar karşılıksız kaldı. Öz de bunun üzerine dün hiçbir belgesi olmayan yazılı bir açıklamayla iddiaları yalanmak zorunda kaldı. Öz`ün birbirinden tutarsız iddialarla yaptığıaçıklama ise akıllara yeni sorular getirdi.
AÇIKLAMA: Başbakan`ın 22 kez yurt dışına çıktığını iddia etmesi.
TUTARSIZLIK: Başbakan`ın bu sözleri sadece bir iddiaydı. Yılda 22 kez çıkmasa da Öz`ün iki yılda en az 18 kez yurt dışına çıktığı belgelendi.
AÇIKLAMA: 77 bin 500 liralık paranın Ali Ağaoğlu tarafından ödendiği gerçek dışıdır.Organizasyonu dostum Halil İbrahim Demirhan yaptı. Ağaoğlu ile ilgisi yoktur.
TUTARSIZLIK: Demirhan, Ağaoğlu`nun uluslararası satış temsilcisi olarak çalışıyor.
AÇIKLAMA: Uçak biletleri tarafımdan ödendi.
TUTARSIZLIK: Öz`ün Dubai tatilindeki sadece kendisine ait uçak bileti kayıtlara göreBusiness Class. Gidiş dönüş fiyatı ise 8 bin 419 lira. Öz`ün yanında ise eşi ve çocukları da var. Arkadaşı ve ailesin de cabası...
AÇIKLAMA: Geçinin tüm masrafları ben ve arkadaşım tarafımdan ödendi.
TUTARSIZLIK: Faturalar ise Akdeniz İnşaat isimli şirketin ödediğini gösteriyor.
AÇIKLAMA: Otele 17 Ekim`de girdik, 20 Ekim`de çıktık.
TUTARSIZLIK: Uçak biletleri ise kayıtlara göre Gidiş: 17 Ekim, Dönüş 21 Ekim. Otelkonaklaması ise 16-22 Ekim üzerinden fatura edildi.
AÇIKLAMA: Gezinin maliyeti uçak bileti hariç ailem için 4 bin 150 dolar tuttu.
TUTARSIZLIK: Faturada görünen Grand Deluxe odanın maliyeti günlük 3 bin 176 lira (yaklaşık bin 500 dolar). Öz, çocukları için ikinci bir oda da tuttu.
TÜMÜYLE İFTİRA
Savcı Zekeriya Öz, dün basın mensuplarıyla yaptığı görüşmede, 17 Aralık Operasyonu`ndan sonra Başbakan Erdoğan`ın kendisine yüksek yargıdan iki kişiyi gönderdiğini iddia etti. Öz`ün iddiasına göre Bursa`daki görüşmede bu iki kişi `Başbakan`ın çok kızgın olduğunu ve hükümete yönelik soruşturmaların derhal durmaması halinde zarar göreceğini` belirtmişti. Buiddiaya Başbakanlık`tan jet yanıt geldi. Başbakanlık, "Başbakanımızın bizzat kendi ifadesiyle, bu iddia kesinlikle ve tümüyle iftiradır" açıklamasını yaptı. Bu arada Öz`ün basın açıklamasına gazeteciler kimlik kontrolüyle girebildi. Cep telefonlarına ise müsade edilmedi. Açıklama sırasında Dubai`ye beraber gittiği meslektaşı Ali Güngör ve 17 Aralık Operasyonu`nda adı duyulan savcı Celal Kara da Öz`ün yanında bulundu..

Kaynak: Takvim

Bu haberler de ilginizi çekebilir