• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Vali Vekili  Akçakale'de İncelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, karşısında bulunan Suriye’nin Talebyad kasabasındaki çatışmalardan etkilenen Akçakale ilçesine bir ziyaret gerçekleştirerek  temas  ve incelemelerde bulundu.

 

İlçe ziyareti sırasında Vali Vekili Seçilmiş’e  İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Sönmez  eşlik etti.

 

İlçeye  gelişinde  ilk  olarak  kaymakamlığı  ziyaret  eden  Seçilmiş’e  ilçe Kaymakamı Eyüp Fırat gelişmeler  ve  alınan  güvenlik önlemleri  hakkında bilgi  verdi.

 

İlçeye  ziyareti  konusunda  bir açıklama  yapan Vali  Vekili  Seçilmiş,  ilçedeki  yetkililerle  yapılabilecekleri  konusunda  bir  araya  geldiklerini belirtti.

 

Sınır kapısında oluşabilecek olası bir yoğunluk karşısında yapılması gerekenleri ve alınması gereken güvenlik tedbirlerini görüştüklerini ifade eden Seçilmiş,  çatışmalardan kaynaklanabilecek üzücü olayların Akçakale’de yaşanmaması temennisinde bulunarak vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdı.

 

400 yataklı Hastane inşaatı alanında inceleme

Akçakale’deki görüşmelerinin ardından Şanlıurfa’ya dönen Vali Vekili Seçilmiş, Eyyübiye bölgesinde yapılacak olan  400 yataklı hastane inşaatı alanında incelemelerde bulundu.

 

İnşaat alanında İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran’dan ve inşaat sorumlularından çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Vekili Seçilmiş, Cumartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de katılımıyla hastanenin temelini atmayı planladıklarını belirtti.

 

Yapılacak olan 400 yataklı hastanenin 100 bin metrekarelik bir alan içerisinde 107 bin metrekare kapalı alana sahip olacak şekilde inşa edileceği belirtildi. 130 milyon 350 bin TL bütçe ile yapılacak olan hastanenin Eylül 2015’te hizmete açılması planlanıyor.  (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir