• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
HÜDA-PAR: `Roboski mağdurlarının yanındayız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN-Hür Dava Partisi Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Molla Mahmut Kılınç, Şırnak’n  İli Uludere İlçesi Gülyazı (Bujeh) ve Ortasu (Roboski) Köylerinden Irak sınırından dönmekte olan sivillerin sınırın sıfır noktasında 28.12.2011 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu, meydana gelen olayda, 34 masum insanın toplu halde yaşamlarını yitirmesi olayıyla ilgili askeri savcının takipsizlik kararı vermesi ilgili bir basın açıklaması yaptı.
 
Kılınç yaptığı açıklamda, “Askeri savcılığın Roboski katliamının failleri hakkında takipsizlik kararı vermesi milletimizin vicdanını yaralamıştır. Özellikle kanunun emrini yerine getirmek, anlamında faillerin kaçınılmaz bir hataya düştüklerinden bahisle gerekçe oluşturulması, insan haklarına aykırıdır. Savcılığın böyle bir karar verme yetkisi yoktur. Esasen davanın askeri savcılığa gönderilmesi, başta hata idi. Önceden bu şekilde bir kararın çıkacağının ilk işareti davaya askeri savcılığın bakmasıydı. Dosyada oluşan delillerin takdiri ve değerlendirme yetkisi sivil mahkemeye aittir. Olayın faillerinin sivil mahkemede yargılanması gerekir.”dedi.
 
Kılınç, açıklamasının sonunda, “Burada yapılacak olan adil bir yargılama neticesinde, olayın faillerinin kasıtlarının olup olmadığının ortaya çıkarılması gerekirdi. Yine takipsizlik kararından görüldüğü kadarıyla, istihbaratın kaynağının neresi olduğu hiçbir şekilde ortaya konulmamıştır. Yine istihbaratı dış güçlerin verip vermediği noktasında da herhangi bir açıklama mevcut değildir. Bundan dolayı yapılacak olan itirazla, mahkemenin takipsizlik kararını kaldırmasını bekliyoruz. Er yada geç hak yerini bulacaktır. Hür Dava Partisi olarak, bundan sonraki tüm süreçlerde de Roboski katliamının mağdurlarının yanında olduğumuzun bilinmesini kamuoyuna saygıyla ilan ediyoruz.”görüşlerine yer verdi.
 
(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir