• DOLAR 34.261
  • EURO 37.565
  • ALTIN 2896.22
  • ...
'Kız ve erkek öğrenciler için ayrı okullar yapıyoruz'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


AĞRI - 2013 yılında yapılan çalışmaları gazetecilere değerlendiren Ağrı  İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, kız ve erkek binaları ayrı olmak üzere Ağrı’da 4 adet İmam Hatip Lisesi inşaat çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

 

Kızların Eğitimi Projesi kapsamında Ağrı merkezinde okula devam etmeyen 98 kız, 20 erkek öğrenci tekrar okula kazandırıldığını belirten Başak,” 7 ilçede çeşitli nedenlerle kızlarını okula göndermeyen aileler ziyaret edilerek,  710 kız çocuğu okula kazandırıldı. 1103 kız, 93 erkek öğrencinin açık öğretime kaydı yapılmıştır. İl genelinde Alo 147 MEB iletişim hattına yapılan başvurular doğrultusunda evler ziyaret edilmiş; bu kapsamda da 20 kız çocuğu okula kazandırılmış; 19 kız çocuğu ise açık öğretime kaydı yapılmıştır” dedi.

 

Okul aile birlikleri ve kantin gelir gider defterlerinin denetlendiğini de dile getiren Başak,”Hazırlanan tutanakların ilgili okullara bildirilmiş ve eksikliklerin giderilmesi sağlanmıştır. UNICEF kapsamında Eleşkirt’te 4, Patnos’ta 2, il merkezinde 1 olmak üzere toplam 7 okulda gerekli düzenleme ve çalışmalardan sonra atıl durumdaki yapılar, okul öncesi etkinlik sınıfına dönüştürülmüştür. UNİCEF kapsamında yaptırılması planlanan Patnos’a bağlı Özdemir köyüne gidilerek gerekli çalışmalar ve ön hazırlıklar yapılmıştır. UNİCEF kapsamında yaptırılan 7 okul öncesi etkinlik sınıfı gezilerek denetimler yapılmıştır” şeklinde konuştu.

 

‘Bu Benim Eserim’ projesine 165 başvuru yapılmış; il elemesinden bölgeye 138 proje ile katılım sağlandığını da dile getiren Başak, 2014-2017 yılı, 3 yıllık Yatırım Taslak Programı komisyon oluşturularak hazırlandığını belirtti.

 

Başak daha sonra,” 10 okulumuzda TÜBİTAK bilim fuarları düzenlenmiştir. 100. Yıl Mahallesi’nde Anne Eğitim Merkezi açılarak çalışmalar başlatılmıştır. Anne Eğitim Merkezi kurulması düşünülen 3 mahalle ve okulda çalışmalar başlatılmış olup; Şerafettin Yaltkaya İlkokulu’nda hazır eğitimci ve bekleyen annelerin olmasından dolayı geçici bir ortam kurularak annelerin zaman kaybetmeden okuma yazma öğrenmeye başlaması sağlanmıştır. Yine Şerafettin Yaltkaya İlkokulu’ndaki annelerin yoğun talepleri doğrultusunda Müftülük ile işbirliğine gidilerek Anne Eğitim Merkezi’nde öğleden sonra Kur’an öğretimi yapılması sağlanmıştır. Toplu SMS için piyasa araştırması yapılarak alım sağlanmış; 2014 yılında kurumumuzun toplu SMS uygulamasını etkin bir şekilde kullanması planlanmıştır. Okul müdürlerine yönelik ‘Memnuniyet Anketi’ yapılmıştır. 14 engeli öğrenciye evde eğitim verilmektedir.  2012-2013 yılında tüm okullarda  Besleme Dostu Programı Diyabet Konulu Film izletildi. İl Müftülüğünce ortaklaşa; Taziye evlerinde, okullarda pansiyonlarda eğitime verilen önem, özellikle kız çocuklarının okullaştırılması, değerler eğitimi ve imam hatip liselerinde başarıyı artırma ile ilgili programlar düzenlendi.  800 Meslek Lisesi Öğrencisine Mesleki kariyer ve motivasyon semineri verildi” ifadelerine yer verdi.

 

Karma eğitim sistemi ile ilgili sorulan soruya Başak, konu hakkında görüş belirtme yetkisinin olmadığını ifade ederek konuşmasını şöyle dedi. ” Mevzuat müsaade ettiği müddetçe karma eğitim sisteminden vaz geçilmesi için tüm illerde olduğu gibi Ağrı’da da  gereken çalışmayı yerine getiririz. Zaten şu anda inşaatları devam eden 4 İmam Hatip okulumuz var. Bunlar kız ve erkek binaları ayrı olacak şekilde yapılıyor. İnşaatlar bittiği taktirde eğitimler kız ve erkek öğrenciler ayrı şekilde eğitimleri verilecektir.”

 

Basın toplantısına İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Mehmet Nuri Bilen ve Bekir Taştan da katıldı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir