• DOLAR 34.268
  • EURO 37.479
  • ALTIN 2904.038
  • ...
Roboski'de ölenler 'kim vurduya gitti'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-  Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen Roboski’de katledilenlerin kim vurduya gittiğini söyledi.

 

17 Aralık  operasyonu ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili olarak basın açıklamasında bulunan Antmen, anayasanın emrettiği ‘güçler ayrılığı’ ilkesinin fiilen yok edildiğini  öne sürdü. Antmen, “ Askeri vesayetin son bulduğu sevinçle anlatılırken; biz polis devletinden yakınıyorduk şimdi bir de paralel devlet iddiaları ile karşı karşıya kalmak artık bardağın taştığı son noktadır” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

 

“Yargı hiç bir gücün etkisi ya da vesayeti altına alınamaz” diyerek 17 Aralıktan sonra Türkiye’de yaşananlara dikkat çeken Antmen şöyle devam etti: “HSYK ve yargı tam bağımsız olmalı hakim ve savcılık mesleğine gerek girişte, gerek mesleğin ifasında, gerek tayiv terfilerde liyakat esas alınmalı, başkaca hiç bir etkiye mahal bırakılmamalıdır. 17 Aralık’tan bu yana ülkemiz,  kendisinin oluşturduğu ve hazırladığı anayasayı, yasaları, HSYK, emniyet ve yargı gibi kurumları yok sayan bir irade tarafından yönetilmektedir. Bugün hala ‘rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun’ ikinci dalgası için mahkemenin verdiği arama ve gözaltı kararlarını yerine getirmeyen adli kolluk ile karşı karşıyayız. Bu olayda sadece siyasi irade değil, siyasi iradenin hukuka aykırı kararlarını uygulayan emniyet mensupları da suç işlemektedir.”

 

Devlet içerisinde bir paralel devletin olduğunu beyan eden, 11 yıldır iktidarda olan siyasi iktidarın, gerçekten varsa bu yapılanmaya neden göz yumduğu ve destek verdiği hususu ise izahtan uzak olduğunu ifade eden Antmen, “Uludere katliamına ilişkin ise şunları söyledi: “2 yıldır sürdürülmekte olan Roboski-Uludere katliamı ile ilgili takipsizlik kararı verilmesi ülkemizdeki hukuksuzluğun son halkasını oluşturmaktadır. Orada öldürülen vatandaşlarımız kim vurduya gitmiştir.” dedi.

 

Hükümet’in Sayıştay’ı devre dışı bıraktığını iddia eden Antmen, “Hükümet şimdi Danıştay’ı da fonksiyonsuz hale getirmeye çalışmaktadır. Siyasi iktidar, adeta tüm gücü kendi elinde toplama gayreti içine girmiştir. Bu durum vatandaşlarımızın hukuk güvenliğini ortadan kaldırmaktadır” şeklinde ifadeleri kullandı.  (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir