• DOLAR 34.283
  • EURO 37.486
  • ALTIN 2905.34
  • ...
Van heyetinden Konya MÜSİAD'a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak, Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çok, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Diyaeddin Altınal, MÜSİAD Van Şubesi Başkan Yardımcısı Kerem Baynal, Van TÜMSİAD Başkanı Gürsel Yarız ve VASİAD Başkanı Ali Çiçeksoy’un dâhil olduğu Van heyeti MÜSİAD Konya Şubesini ziyaret etti.

 

Van ile Konya arasında kurulan kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi için yapılan ziyarette ilk olarak konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “Van ile Konya arasında kurulan dostluk köprüsünü biz çok önemsiyoruz. Bu anlamda öncelikle MÜSİAD şubeleri arasındaki diyalogu arttırmayı birlikte işbirliğini güçlendirmeyi planlıyoruz. Van bölgesi itibarı ile önemli bir şehir. Biz Van’ı İran sınırına olan yakınlığıyla ihracatta da Türkiye’nin önemli bir oyuncusu olarak görmeyi arzu ediyoruz. Konya’nın uzun yıllar birikmiş bir sanayi ve ticaret deneyimi var. Bizler Van üzerinden ticaretin ve ihracatın geliştirilmesini üzerimize bir borç olarak görüyoruz.” dedi.

 

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, Van’da yatırım olanakları hakkında bilgi verdi. Demirci, “Biz yeni bir yatırım destek programına çıktık. Amacımız bölgenin yatırım potansiyelini bölge dışı aktörlere tanıtmak oldu bu nedenle bugün Konya’dayız. Van Teşvik uygulamasında altıncı bölge teşvikinden yararlanıyor. Van’a yatırım için her şey mevcut. Biz de bu noktada hibe programı gerçekleştirdik. Biz hibe limitlerimizi yüksek tuttuk 2 milyon TL’ye kadar hibe verebileceğiz. Bize hibe başvurusunda bulunan bir girişimci aynı zamanda teşvik belgesiyle projesini sunduğu zaman daha öncelikli olacak. Aynı zamanda bizler Van’daki işadamlarımız ile diğer illerimizdeki girişimcilerin ortaklık yapmalarını sağlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman da, “Yatırım ilişkilerinin temeli öncelikle ticari ilişkilerin geliştirilmesiyle oluşur. Bu konuda da her iki il arasında mevcut ticaret durumunu geliştirilebilir alanlar noktasında değerlendirmemiz gerekli. İki il arasındaki ilişkilerin gelecekte bölgedeki diğer illerle olan ilişkileri de geliştiren konumda olabilir. Bizlere bu noktada önemli işler düşüyor.” ifadelerini kullandı.

 

Son olarak sözü alan Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak ise, “Şehir olarak bölgesi için potansiyeli yüksek bir iliz. Bizde yağ, un, şeker var ama yapacak ustamız yok. Bizde tecrübe eksikliği var. Burada sermaye için önemli olan huzur ve barış ortamını 11 yıldır sağladık. Artık bu helvayı yapmamız gerekiyor.” dedi.

 

Toplantının sonunda MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, günün anısına DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci’ye hediye takdim etti.   (İlyas Yavuz, İsmail Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir